Šiuo metu Honkonge juntamas tualetinio popieriaus stygius – miesto gyventojai jį išpirko apimti panikos dėl koronaviruso.

Policijos duomenimis, Mong Kok rajone esančiame „Wellcome“ prekybos centre peiliu ginkluoti vyrai užpuolė darbuotoją, kuris į parduotuvę atgabeno tualetinio popieriaus pakuotes.

Pareigūnams pavyko suimti du vyrus ir konfiskuoti kažkiek pavogtų tualetinio popieriaus rulonų, pranešė vietos žiniasklaida.

Ginkluotas apiplėšimas įvyko ankstyvą pirmadienio rytą Mong Kok rajone, kuris garsėja nusikalstamų grupuočių siautėjimu.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad užpuolikai pagrasino peiliu kurjeriui, kuris krovė prekes prie prekybos centro.

„An Apple Daily“ pranešime teigiama, kad užpuolikai pavogė 600 tualetinio popieriaus ritinėlių, kurių bendra vertė – 1695 Honkongo doleriai (apytikriai 200 EUR).

Visame mieste trūksta būtiniausių prekių – jas atvežus, prie parduotuvių nusidriekia ilgos eilės.

Nepaisant vadovybės patikinimo, kad viruso protrūkis neturi įtakos prekių atsargoms, gyventojai stengiasi apsirūpinti ne tik tualetiniu popieriumi, bet ir kitomis būtiniausiomis prekėmis – ryžiais, makaronais ir buitinėmis valymo priemonėmis.

Mieste praktiškai neįmanoma gauti veido kaukių ir rankų dezinfekavimo priemonių – gyventojai iš paskutiniųjų siekia apsisaugoti nuo koronaviruso, kuris jau pasiglemžė daugiau nei 1,7 tūkst. gyvybių.

„Trys peiliu ginkluoti užpuolikai pagrasino tualetinio popieriaus į parduotuvę atvežusiam darbuotojui ir pagrobė popieriaus rulonėlių kiekį, kurio vertė – daugiau nei 1 tūkst. Honkongo dolerių (daugiau nei 120 EUR)“, – pranešė policijos atstovas.

Honkongo vadovybė tikina, kad maisto ir buities prekių atsargos yra stabilios ir ragina gyventojus netikėti gandais bei nepasiduoti panikai.

Pranešama, kad tualetinis popierius, rankų dezinfekavimo priemonės ir medicininės veido kaukės paniškai išperkamos ir Singapūre, kuriame buvo patvirtinti 75 koronaviruso atvejai.