„Šiandien Taryba nusprendė dar vieneriems metams pratęsti ribojančias priemones Baltarusijai – iki 2021 metų vasario 28 d. Šios priemonės apima embargą ginklams ir įrangai, kurie galėtų būti naudojami vidaus represijoms, taip pat turto įšaldymą ir draudimą keliauti keturiems asmenims, kuriuos blokas sieja su neišaiškintu dviejų opozicijos politikų, verslininko ir žurnalisto dingimu 1999 ir 2000 metais“, – teigiama pareiškime.

Dar 2002 metais ES buvo įvedusi vizų sankcijas Baltarusijai ir jos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai dėl žmogaus teisių pažeidimų. Nuo to laiko sankcijos buvo kelis kartus peržiūrėtos ir tris kartus sustabdytos.

2016-ųjų vasarį ES iš dalies panaikino sankcijas Minskui. Briuselis nusprendė nepratęsti apribojimų 170 Baltarusijos pareigūnų, įskaitant A. Lukašenką, ir tris kompanijas. Vis dėlto ginklų ir policijai reikalingos įrangos tiekimo embargas, įvestas 2011 metais, bei vizų išdavimo apribojimai keturiems vyresniesiems Baltarusijos teisėsaugos pareigūnams liko galioti.