„Ginkluotų teroristų“ grupė įsiveržė į Pansi kaimą Jagos provincijoje „ir užpuolė taikius vietos gyventojus, identifikavusi juos ir atskyrusi nuo nerezidentų“, pranešime naujienų agentūrai AFP sakė gubernatorius pulkininkas Salfo Kabore.

Ataka surengta sekmadienį per savaitines pamaldas, nurodė saugumo pareigūnai.

„Preliminariais duomenimis, žuvo 24 [žmonės], įskaitant pastorių,.. 18 – sužeisti“, – nurodė S. Kabore. Pasak jo, dar kažkiek asmenų buvo pagrobti.

Vienas netoliese esančios Sebos gyventojas sakė, kad žmonės iš Pansi gelbėdamiesi nuo užpuolikų bėgo į jo miestą.

Afrikos Sachelio regione esantis Burkina Fasas yra viena skurdžiausių pasaulio valstybių. Su Maliu ir Nigeriu besiribojančiame Burkina Fase nuo 2015 metų, kai Sachelio regione pradėjo plisti kovotojų smurtas, būdavo reguliariai įvykdoma išpuolių, nusinešusių apie 750 žmonių gyvybių. Be to, maždaug 600 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Šiaurinėje šalies dalyje atakų taikiniais dažnai tampa krikščionys ir bažnyčios.

Vasario 10 dieną įtariami džihadistai Seboje vieno pastoriaus namuose pagrobė septynis žmones. Trimis dienomis vėliau buvo surasti penkių žmonių palaikai, įskaitant pastoriaus, nurodė vietos gubernatorius.

Remiantis Jungtinių Tautų pateikiamais duomenimis, pernai džihadistų atakos Burkina Fase, Malyje ir Nigeryje pareikalavo beveik 4 tūkst. aukų.

Jų karinės pajėgos yra pernelyg blogai aprūpintos, prastai apmokytos ir menkai finansuojamos, kad pažabotų džihadistų keliamą grėsmę.