Iš viso kruiziniame laive yra 454 naujuoju koronavirusu užsikrėtė žmonės. SAM atsisakė iškart patvirtinti žiniasklaidos pranešimų.

Kol kas neaišku, ar tarp šių 99 žmonių yra ir 14 amerikiečių, kuriems diagnozuotas koronavirusas, tačiau jiems leista evakuotis į JAV.

Jokohamoje netoli Tokijo prisišvartavęs laivas „Diamond Princess“ tapo antru didžiausiu koronavirusu židiniu už Kinijos ribų.

Nuo vasario 5 d. kruizinio laivo keleiviai yra izoliuoti savo kajutėse, jiems leidžiama tik kartais išeiti pakvėpuoti grynu oru, tačiau būtinai su veido kaukėmis.

Dviejų savaičių karantinas baigsis trečiadienį, tačiau daugelis užsienio šalių jau nusprendė evakuoti laive įstrigusius savo piliečius.

JAV tapo pirmąja savo piliečius evakavusia šalimi, jos pavyzdžiu ketina pasekti ir Australija, Kanada, Italija ir Honkongas.

Kitur Japonijoje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius išaugo iki 65, o institucijos perspėja gyventojus, kad prasidėjo „nauja epidemijos fazė“, ir ragina vengti masinių žmonių susibūrimų.

Taip pat buvo atšauktos naujojo imperatoriaus Naruhito gimtadienio iškilmės, kurios turėtų vykti sekmadienį, o Tokijo maratono organizatoriai svarsto neleisti startuoti mėgėjams.