Išpuolis įvyko sekmadienį krizės kamuojamoje Kundūzo provincijoje.

„Deja, penki kariškiai tapo kankiniais, dar trys buvo sužeisti“, – pareiškime teigė Afganistano gynybos ministerija. Skelbiama, kad žuvusiųjų būta ir tarp Talibano kovotojų.

Kundūzo provincijos atstovas Enhamuddinas Rahmanis AFP žurnalistams sakė, kad kova tęsėsi kelias valandas, nė viena pusė neapsiėjo be aukų.

Talibano atstovas Zabihullahas Mujahidas tviterio paskyroje parašė, kad kovotojai išpuolio metu nužudė 19 saugumo kariškių.

Praėjusį ketvirtadienį JAV gynybos sekretorius Markas Esperis sakė, kad JAV priartėjo prie susitarimo su Talibanu dėl septynių dienų smurto mažinimo Afganistane.

Kol kas vis dar neaišku, kada šis smurto mažinimo laikotarpis galėtų prasidėti, tačiau vienas aukšto rango JAV pareigūnas penktadienį informavo jį prasidėsiant labai greitai, o Talibano atstovas savo ruožtu teigė, kad smurto mažinimas šalyje yra neišvengiamas.

Pirmadienį Talibano delegacijos narys Dohoje vietos naujienų agentūrai sakė, kad JAV ir Talibano derybos baigtos „sėkmingai“, o susitarimas turėtų įsigalioti iki šio mėnesio pabaigos.