Vadinamojoje Bagdado Žaliojoje zonoje girdėjosi perspėjimo sirenų gausmas. AFP reporteriai, be to, pasakojo apie vieną ar kelis lėktuvus, sukusius ratus virš miesto. Tai buvo 19-oji ataka prieš JAV taikinius Irake nuo spalio pabaigos.

Praeityje JAV vyriausybė dėl atakų Žaliojoje zonoje kaltino proiranietiškus „Hashed-al-Shaabi“ kovotojus. Tačiau jie iki šiol dar niekad nėra prisiėmę atsakomybės dėl išpuolių.

Radikali proiranietiška grupuotė „Harakat al-Nujaba“, kuri yra „Hashed-al-Shaabi“ aljanso dalis, kelios valandos prieš atakas sekmadienį paskelbė, kad netrukus JAV daliniai bus išvyti iš šalies. Tviteryje kovotojai paskelbė JAV karinio lėktuvo nuotrauką ir parašė: „Mes esame arčiau nei manote“.

Padėtis regione paaštrėjo gruodžio pabaigoje, kai per raketų atakas Irako šiaurėje žuvo JAV pilietis.

Reaguodamos į tai, JAV po dviejų dienų surengė antskrydį prieš proiranietiškus kovotojus ir mažiausiai 25 jų likvidavo. Tada sausio pradžioje JAV dronas Irake nukovė Irano generolą Qassemą Soleimanį ir Irako sukarinto dalinio vadą Abu Mehdį al Muhandį.

Irano sąjungininkas „Hashed-al-Shaabi“ aljansas pagrasino kerštu. Po atakos paaštrėjo įtampa ne tik tarp Vašingtono ir Teherano. Smarkiai nukentėjo ir JAV bei Irako ryšiai. Netrukus po Q. Soleimanio nužudymo Irako parlamentas pareikalavo išvesti iš šalies visus JAV dalinius ir kitų užsienio šalių pajėgas.