Kinijos užsienio reikalų ministro Wang Yi ir arkivyskupo Paulo Gallagherio susitikimas penktadienį įvyko Miunchene Vokietijoje, šalių santykiams palaipsniui gerėjant po istorinio 2018 metų susitarimo dėl vyskupų skyrimo.

Laikraštis „People's Daily“, Komunistų partijos ruporas, pranešė, kad P. Gallagheris ir Wang Yi kalbėjosi apie Pekino pastangas kovoti su naujo koronaviruso epidemija. Laikraštis pažymėjo, kad tai pirmas užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Vatikano oficiali informacijos svetainė „Vatican News“ citavo pareiškimą, kuriame sakoma, kad susitikime, įvykusiame per Miuncheno saugumo konferenciją, buvo kalbama apie 2018-ųjų susitarimą.

Abi šalys sutiko „dvišaliu lygiu tęsti institucijų dialogą Katalikų Bažnyčios gyvenimo ir kinų liaudies naudai“, sakoma pareiškime.

Kinijos maždaug 12 mln. katalikų bendruomenė dešimtmečius yra susiskaldžiusi: viena dalis priklauso vyriausybės vadovaujamai asociacijai, kurios dvasininkus parinko ateistinė Komunistų partija, o kita – neoficialiai pogrindinei Bažnyčiai, kuri yra lojali Vatikanui.

Tačiau pagal 2018 metų rugsėjį sudarytą susitarimą Pekinas ir Vatikanas abu turi balso teisę skiriant katalikų vyskupus.