Kasmetiniame renginyje Miunchene dalyvaus daugybė valstybių ir vyriausybių vadovų, tarp kurių Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Kanados premjeras Justinas Trudeau.

Kai kurios kitos šalys siunčia aukščiausio rango ministrus, tarp jų – Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi, Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ir JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo. Į dalyvių sąrašą taip pat įtrauktas NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas.

Miuncheno saugumo konferencijos pirmininkas Wolfgangas Ischingeris, kalbėdamas dar prieš renginį, sakė esąs „giliai susirūpinęs“ dėl „nedovanotinos tarptautinės bendruomenės nesėkmės“ karo nuniokotoje Sirijoje ir sielojosi, kad neseniai Berlyne parengtas Libijos taikos planas žlugo.

„Turime daugiau krizių, daugiau rimtų krizių, daugiau siaubingų įvykių nei galima įsivaizduoti“, – teigė W. Ischingeris, ir tai reiškia, kad savaitgalį vyksiančios konferencijos dalyviai turės daug darbo.

Kasmet rengiamoje Miuncheno saugumo konferencijoje pasaulio lyderiai ir visuomenės nuomonės formuotojai susirenka aptarti „karštuosius“ konfliktus, kibernetinio ir energetinio saugumo bei kitus tarptautinio saugumo klausimus.