Šis skandalas yra skaudus smūgis prezidento partijai prieš kovo mėnesį vyksiančius vietos rinkimus.

41 metų B. Griveaux sakė nusprendęs nebekandidatuoti, kad apsaugotų savo šeimą.

Šį žingsnį jis žengė vienam tinklalapiui paviešinus vaizdo įrašą su moteriai adresuotomis žinutėmis, kurias, kaip teigiama, rašė buvęs vyriausybės atstovas spaudai B. Griveaux. Tinklalapio paviešinta medžiaga sparčiai išplito socialiniuose tinkluose.

„Tinklalapis ir socialiniai tinklai surengė niekšiškas atakas, susijusias su mano asmeniniu gyvenimu. Mano šeima to nenusipelnė. Niekas nenusipelno tokio elgesio“, – sakė B. Griveaux.

„Ilgiau nei metus aš ir mano šeima kentėme šmeižtą, melą, paskalas, anonimų atakas, pavogto privataus susirašinėjimo viešinimą ir grasinimus mirtimi“, – sakė jis.

„Lyg to būtų negana, vakar buvo pasiektas naujas lygis“, – kalbėjo B. Griveaux ir pridūrė nebenorįs, kad jo šeima toliau tai kęstų.

„Viskas nuėjo per toli“, – pažymėjo jis.

Ambicingas B. Griveaux padėjo įsteigti E. Macrono centristinę partiją „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM).

Naujausiose viešosios nuomonės apklausose tarp kandidatų į Paryžiaus mero postą jis buvo trečias.

2017 metais vykusiuose prezidento rinkimuose E. Macronas įtikinamai laimėjo Paryžiuje.

E. Macrono sprendimas kelti B. Griveaux kandidatūrą į sostinės merus išprovokavo vidaus konfliktą partijoje. Prezidentas paprašė B. Griveaux varžovo partijoje Cedrico Villani atsisakyti ambicijų siekti Paryžiaus mero posto. Šiam atsisakius, jis buvo pašalintas iš LREM.

Sostinės kontrolės perėmimas būtų svarbus laimėjimas E. Macronui, siekiančiam sustiprinti savo pozicijas prieš 2022 metais vyksiančius prezidento rinkimus, kuriuose jis tikriausiai sieks perrinkimo.

Tai padėtų kompensuoti prognozuojamą jo nesėkmę kaimo vietovėse, kur itin nepalankiai vertinama prezidento politika, paskatinusi užgimti „geltonųjų liemenių“ judėjimą.

B. Griveaux, vienas artimiausių E. Macrono politinių sąjungininkų, pernai kovą atsistatydino iš jaunesniojo ministro ir vyriausybės atstovo spaudai postų, kad kandidatuotų į merus.