Likus trims mėnesiams iki gegužės 9-osios, viename Maskvos vaikų darželyje pakabino kalendorius, kuriuose pavaizduoti berniukai su Raudonosios armijos kareivių uniformomis „mūšio lauke“, skelbia segodnya.ua.

Pasipiktinusi tviterio naudotoja Milena Mitina įkėlė savo paskyroje kalendoriaus nuotraukų.

„Įsismarkavo pamišimas dėl pergalės: vasaris. Štai tokių plakatų su kruvinais vaikais pakabino vaikų darželyje. Ir siūlo dalyvauti tokio stiliaus fotosesijoje“, – parašė moteris.

Prie šio tviterio įrašo pasirodė daug komentarų.

Daugeliui toks elgesys atrodė ciniškas, amoralus.

Tarp daugelio komentarų buvo ir Maskvos miesto švietimo ir mokslo departamento darbuotojų komentaras – jie pasiteiravo vaikų darželio telefono, kad galėtų atlikti jame patikrinimą.

Tuo metu Maskvos švietimo departamento spaudos tarnyba per TASS išplatino pranešimą, kuriame teigiama esą Maskvos ikimokyklinių įstaigų vadovybė nesiūlė tėvams atvesti savo vaikus į fotosesiją, kurioje vaikai vilkėtų Antrojo pasaulinio karo laikų kareivių uniformas.

„Maskvos miesto švietimo ir mokslo departamentas oficialiai pareiškia, kad ikimokykliniuose žinybos skyriuose nekabino kalendorių su vaikais, vilkinčiais Raudonosios armijos kareivių uniformas. Be to, Maskvos mokyklose kategoriškai draudžiama rinkti iš tėvų pinigus, o [mokyklų] administracijos nesiūlė savo auklėtinių tėvams dalyvauti tokio pobūdžio fotosesijoje“, – sakė naujienų agentūros pašnekovas.