„Nuo 2005 metų mažiausiai 95 000 vaikų žuvo arba buvo suluošinti, dešimtys tūkstančių vaikų pagrobti, ir milijonai vaikų neturėjo galimybės mokytis ir naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, kai jų ligoninės buvo atakuotos“, – nurodė organizacija.

Tyrimas parodė, kad nuo 2010 metų 34 proc. išaugo vaikų, gyvenančių konflikto zonose, skaičius.

Pasak organizacijos, vaikų gyvenimai ir toliau bus griaunami, jei šalių vyriausybės nesiims priemonių, skirtų apsaugoti juos, o už nusikaltimus atsakingi asmenys nebus patraukiami atsakomybėn.

Ataskaitoje nurodoma, kad labiausiai kenčia Afrikos vaikai. Čia 170 mln. vaikų gyvena karo zonose. Tuo metu Artimuosiuose Rytuose kone vienas iš trijų vaikų gyvena konfliktų apsuptyje.

Didžiausias skaičius vaikų, gyvenančių didelio intensyvumo konflikto zonose, fiksuojamas Nigerijoje, Meksikoje, Demokratinėje Kongo Respublikoje ir Afganistane.

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad berniukai ir mergaitės susiduria su skirtingomis grėsmėmis. Mergaitės susiduria su didesne seksualinio smurto ir kitų smurto dėl lyties formų grėsme, įskaitant ankstyvas ir priverstines santuokas. Berniukams kyla didesnė grėsmė žūti, būti suluošintiems, pagrobtiems ar užverbuotiems į ginkluotas grupuotes.