„Šiuo metu „Westerdam“ plaukia į Sianukvilį Kambodžoje, kur kruizas baigsis. Mes ten būsime ketvirtadienį 7 valandą vietos laiku (2 valandą Lietuvos laiku) ir liksime uoste kelias dienas, kol išlaipinsime žmones. Svečiams bus leista išlipti į krantą. Visi leidimai gauti, ir mes esame labai dėkingi Kambodžos vyriausybei už paramą“, - sakoma feisbuke paskelbtame bendrovės pareiškime.

Kompanijos atstovai taip pat informavo, kad per kelias artimiausias dienas keleiviai užsakomaisiais reisais bus nuskraidinti į Kambodžos sostinę Pnompenį, iš kur jie galės grįžti į namus. „Holland America Line“ padengs visas išlaidas skrydžiams organizuoti, taip pat visiškai atlygins kelionės išlaidas.

„Visi svečiai laive yra sveiki, ir, nors buvo pasirodę klaidingų pranešimų, užsikrėtimo koronavirusu Covid-19 atvejų laineryje nėra ir niekada nebuvo“, - pabrėžė kompanijos atstovai.

Laineris „Westerdam“ išplaukė iš Honkongo vasario 1 d. Jis planavo apsilankyti keliuose Japonijos uostuose. Šių planų buvo atsisakyta Japonijos reikalavimu – ji būgštavo, kad laive gali būti žmonių, užsikrėtusių naujuoju koronavirusu. Paskui priimti „Westerdam“ atsisakė Tailandas, Filipinai ir Taivanas.

Viruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 11 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta dar 24-iose šalyse. Kinijos valdžia jau patvirtino daugiau kaip 44,6 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 1,1 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.