Manoma, kad ši grupė, išplaukusi iš Bugenvilio provincijos Papua Naujojoje Gvinėjoje, jūroje išbuvo 32 dienas.

Kaip praneša laikraščio „Solomon Star“ naujienų portalas, grupė vietos gyventojų išplaukė iš Bugenvilio gruodžio 22 dieną, ketindami sutikti Kalėdas Kartereto salose, esančiose maždaug už 100 kilometrų.

Vienas iš išgelbėtųjų, Dominicas Stally, sakė, kad jų laivelis apvirto ir keletas žmonių nuskendo.

Kiti sugebėjo laivą vėl atversti ir išsemti vandenį, bet dar keli žmonės mirė dreifuodami atokiuose vandenyse, blaškomi stiprių vandenyno srovių.

„Nieko negalėjome padaryti su jų kūnais, todėl tiesiog paleidome juos į jūrą“, – vyras pasakojo laikraščiui.

„Mirė viena pora ir paliko savo kūdikį. Man teko laikyti tą kūdikį, bet vaikelis vėliau irgi mirė“, – pridūrė jis.

D. Stally sakė, kad pro šalį praplaukė keli žvejybos laivai, bet jų nepastebėjo. Galiausiai jie sausio 23-ąją buvo išgelbėti kito žvejų laivo prie Naujosios Kaledonijos krantų, nuplaukę apie 2 000 kilometrų.

„Solomon Star“ nurodė, kad tarp išgyvenusių buvo du vyrai, moteris ir apie 12 metų mergaitė.

Išgelbėtieji praeitą šeštadienį buvo atgabenti į Saliamono Salų sostinę Honiarą. Medikams suteikus pagalbą dėl didelio skysčių netekimo, žmonės buvo perduoti Papua Naujosios Gvinėjos aukštojo komisaro Johno Balavu globai.

Su padėtį pakomentuoti galinčiu aukštuoju komisaru ir Honiaros ligoninės medikais susisiekti kol kas nepavyko.

Sukrečiančių išgyvenimo istorijų neretai pasitaiko Ramiajame vandenyne, kurio mažytes salas skiria didžiuliai vandenų plotai.

2014 metų sausį Salvadoro žvejys Jose Alvarenga pasiekė krantą Maršalo salose, vandenyne dreifavęs ilgiau kaip 13 mėnesių. Jis išplaukė iš Meksikos vakarinės pakrantės su draugu, kuris per šią kelionę neišgyveno.

Salvadorietis sugebėjo atsilaikyti, maitindamasis žalia žuvimi ir pasigautais paukščiais. Troškulį jam tekdavo malšinti lietaus vandeniu, vėžlių krauju ir netgi savo šlapimu.

Stulbinamas vyro pasakojimas iš pradžių buvo vertinamas labai skeptiškai, bet galiausiai buvo pripažinta, kad jis kalba tiesą, atlikus tyrimą poligrafu, taip pat išanalizavus vandenyno sroves ir laivo maršrutą.

Dar vienas indonezietis paauglys 2018 metais septynias savaites plūduriavo jūroje, kai jo mažytė žvejybos valtis atitrūko ir buvo nunešta į vandenyną. Galiausiai jis buvo rastas maždaug už 2 500 km nuo Guamo.