Lėktuvas nutūpė pagrindiniame šalies oro uoste netoli Karakaso. Terminale viena moteris metė, regis, gaiviojo gėrimo skardinę ir aptaškė J. Guaido. Šis vėliau išėjo iš oro uosto iškėlęs į viršų dešinę ranką.

Lauke agresyviai nusiteikusi minia šaukė „Bjaurus išdavikas!“ ir „Nešdinkis!“, o kai kas mėtė transporto saugumo kūgius į padidinto pravažumo automobilį, kuriuo J. Guaido išvažiavo.

Jo šalininkai savi ruožtu reikšdami paramą skandavo „Guaido!“.

J. Guaido į kelionę išsirengė su tikslu užsitikrinti didesnę paramą Vašingtone ir Europoje, kurios jam reikia norint nuversti prezidentą Nicolas Maduro. Kelionės kulminacija buvo susitikimas su D. Trumpu Ovaliajame kabinete, JAV prezidentui pripažinus jį „teisėtu Venesuelos prezidentu“.

„Atsivežu laisvojo pasaulio, norinčio padėti mums atgauti demokratiją ir laisvę, įsipareigojimą, – sugrįžęs socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Guaido. – Pradedame naują momentą.“

Opozicijos lyderis išgarsėjo prieš metus pasiskelbęs laikinuoju šalies prezidentu ir pareiškęs, kad N. Maduro valdymas yra neteisėtas po nesąžiningų rinkimų 2018 metais. J. Guaido pelnė daugiau kaip 50 valstybių, įskaitant Jungtines Valstijas, paramą.

J. Guaido iš Venesuelos išvyko sausio viduryje, nepaisydamas draudimo keliauti, kurį paskelbė vyriausybei palankus Aukščiausiasis Teismas. Dėl to jam sugrįžti galėjo būti pavojinga.

Kelionės metu J. Guaido taip pat susitiko su Europos lyderiais, tarp jų Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Borisu Johnsonu, Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel.

J. Guaido ragino juos didinti paramą venesueliečiams, bandantiems nusikratyti du dešimtmečius trunkančio socialistų valdymo, nusmukdžiusio šalį, iš kurios emigravo milijonai žmonių.

D. Trumpo administracijos pareigūnai yra sakę, jog svarsto, kaip didinti spaudimą, kad priverstų N. Maduro pasitraukti. Penktadienį administracija įvedė sankcijas Venesuelos valstybinėms oro linijoms CONVIASA.

Sugrįžęs J. Guaido paragino venesueliečius išsaugoti vienybę ir vėl išeiti į gatves pademonstruoti savo valios nušalinti socialistų vyriausybę, kurią opozicijos lyderiai vadina diktatūra.

Vėliau antradienį N. Maduro pasirodė per valstybinę televiziją ir paskelbė apie naujus viešojo transporto autobusus bei maršrutų išplėtimą, bet nepaminėjo J. Guaido ir jo sugrįžimo.