Šeštadienį vykusiuose Naujojo Delio vietos valdžios rinkimuose Naujajame Delyje N. Modi partija „Bharatiya Janata“ (BJP) susirėmė su partija „Aam Aadmi“ (AAP). Ši dar „eilinio žmogaus“ vadinama partija gina neturtingųjų interesus. Pastaruosius penkerius metus būdama valdžioje ji daug dėmesio skyrė valstybinių mokyklų tvarkymui, pigios elektros energijos tiekimo ir nemokamų sveikatos apsaugos paslaugų užtikrinimui bei galimybei moterims nemokamai naudotis autobusų transportu.

N. Modi ir vidaus reikalų ministras Amitas Shahas stengėsi į savo pusę patraukti gyventojų daugumą sudarančius hinduistus. Pagrindinis jų dėmesys buvo skirtas nacionaliniams klausimams, tokiems kaip prieštaringai vertinamas protestus išprovokavęs naujas pilietybės įstatymas, o ne problemoms, su kuriomis susiduria milijonai sostinės gyventojų.

Suskaičiavus beveik 60 proc. rinkėjų balsų paaiškėjo, kad AAP pirmauja 58-ose iš 70 rinkimų apygardų, o BJP – 12-oje, nurodė Rinkimų komisija. Didžiausią nesėkmę patyrė Sonios Gandhi (Sonios Gandi) Kongreso partija.

Šis pralaimėjimas yra didelis smūgis N. Mondi prestižui, praėjus mažiau nei aštuoniems mėnesiams po jo vadovaujamos BJP triumfo nacionaliniuose rinkimuose. Partija juose laimėjo visas septynias sostinei priklausančias vietas.

Tuo metu pergalė sostinėje galėtų būti rimtas paskatinimas AAP partijos lyderiui 51 metų Arvindui Kejriwalui, dabartiniam Naujojo Delio vyriausiajam ministrui ir kovotojui su korupcija.

A. Kejriwalas šią partiją įkūrė 2012 metais, žadėdamas kovoti su korupcija Indijos politinėje sistemoje bei vyriausybės neveiksmingumu.

Partija savo simboliu pasirinko šluotą, ir jos pažadas išvalyti sostinės administraciją nuo kyšininkautojų suvirpino beveik 20 mln. Naujojo Delio gyventojų širdis.