Jungtinę Karalystę iš Europos Sąjungos išvedęs konservatorių lyderis po gruodį įvykusių rinkimų susilaikė nuo ministrų keitimo ir nusprendė verčiau palaukti „Brexit“, kuris įvyko sausio 31-ąją.

„Ketvirtadienį ministras pirmininkas turėtų performuoti savo ministrų komandą“, – antradienį sakė jo atstovas.

Penktadienį B. Johnsonas surengs naujo ministrų kabineto posėdį.

Po kelerius metus trukusios politinės sumaišties dėl „Brexit“ B. Johnsonas nori sutelkti dėmesį į vidaus politikos klausimus, įskaitant jo pažadą „sulyginti“ šalį užtikrinant daugiau galimybių visoje Britanijoje, ne tik Londone.

Po užtikrintos rinkimų pergalės B. Johnsonas, kaip kalbėta, rengiasi iš esmės reorganizuoti vyriausybės departamentus ir sumažinti ministrų skaičių, tokiu būdu siekdamas racionalizuoti sprendimų priėmimą.

Tačiau šią savaitę tikimasi ne tokių radikalių pokyčių ir manoma, kad tokios svarbios figūros kaip iždo kancleris Sajidas Javidas bei užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas išliks savo postuose.

B. Johnsonas taip pat turėtų paskelbti naują vadovą 2020 metų Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijai COP26, kurią JK lapkričio mėnesį surengs Glazge. Praėjusį mėnesį B. Johnsonas atleido pareigūnę, atsakingą už pasirengimą šiam itin svarbiam JT viršūnių susitikimui klimato kaitos klausimais.

Transliuotojas BBC apie ministrų kabineto pertvarkymą klausinėjo B. Johnsono aukšto rango patarėjo Dominico Cummingso. Tačiau jis pasakė tik tiek: „Pižamų herojai“ (PJ Masks) dirbtų geriau nei visi jie drauge.“

Vienas politikos temomis rašantis žurnalistas socialiniame tinkle „Twitter“ atsakė: „Pižamų herojai“ yra animacinis serialas apie jaunų keistuolių ir nepritapėlių grupę, dirbančią vietoje algą gaunančių vyriausybės pareigūnų. Staiga viskas stoja į savo vietas.“