Anksčiau specialieji kovos su riaušėmis daliniai panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas Beiruto centre, kad išvaikytų protesto judėjimo aktyvistus, mėginusius prasiveržti prie parlamento rūmų Žvaigždės aikštėje. Į pagalbą policijos pajėgoms buvo nusiųsta kariškių.

Demonstrantams nepavyko sužlugdyti Deputatų Rūmų posėdžio, kuriame bus balsuojama dėl pasitikėjimo naująja šalies vyriausybe, vadovaujama premjero Hassano Diabo. Kaip pranešė parlamento pirmininkas Nabihas Berri, rūmus Žvaigždės aikštėje pavyko pasiekti 68 iš 128 deputatų, tai leido pradėti sesiją, kurioje svarstomas ministrų kabineto antikrizinis planas.

Ministras pirmininkas savo kalboje deputatams pripažino, jog jo vyriausybė „turės nueiti ilgą kelią, kol pavyks atkurti piliečių pasitikėjimą valstybe“. „Daugelis tautos judėjimo reikalavimų yra pagrįsti ir turi būti kuo greičiau įgyvendinti“, - pabrėžė H. Diabas.

Vasario 6 d. naujasis ministrų kabinetas, sudarytas iš 20 technokratų, patvirtino reformų programą, kurios tikslas – stabilizuoti ekonomiką. Plane numatomos kai kurios „skausmingos priemonės“, kuriomis siekiama užkirsti kelią finansų kolapsui, kadangi Libano valstybės skola pasiekė 78 milijardus dolerių, o nacionalinė valiuta – Libano svaras – nuvertėjo 33 procentais. Ministrų kabinetas taip pat rengia teismų reformą ir kovos su korupcija priemones.