Remiantis pirmadienį paskelbtais Kvinipiako universiteto apklausos rezultatais, 78-erių B. Sandersas su 25 proc. yra pirmas. Ligšiolinis lyderis, buvęs viceprezidentas Joe Bidenas turi tik 17 proc. rinkėjų pasitikėjimą. Po jo su 15 proc. eina buvęs Niujorko meras ir milijardierius Michaelis Bloombergas, kuris pastaruoju metu smarkiai pagerino savo pozicijas apklausose. Senatorę Elizabeth Warren remia 14 proc. amerikiečių, buvusį Saut Bendo miesto Indianos valstijoje merą Pete‘ą Buttigiegą – 10 proc.

Ir „Reuters/Ipsos“ apklausoje buvęs viceprezidentas J. Bidenas prarado gyventojų paramą. 17 proc. registruotų demokratų šalininkų ir nepriklausomų atstovų skyrė jam savo balsą šioje apklausoje. Tai yra penkiais procentiniais punktais mažiau nei dar prieš savaitę.

Ir šioje apklausoje su 20 proc. pirmauja B. Sandersas. Gerokai savo pozicijas pagerino M. Bloombergas – nuo 6 procentinių punktų iki 15. 11 proc. apklaustųjų buvo už E. Warren. P. Buttigiegas gavo 8 proc. balsų.

Pirminiai demokratų kandidato į JAV prezidentus rinkimai praėjusią savaitę prasidėjo Ajovos valstijoje. Antradienį balsavimas vyks Naujajame Hempšyre. B. Sandersas pirminiuose rinkimuose Ajovoje atsiliko nuo netikėtai daugiausiai balsų gavusio P. Buttigiego.

Milijardierius M. Bloombergas pirmuosiuose pirminiuose rinkimuose nedalyvauja ir visas viltis deda į vadinamąjį superantradienį kovo pradžioje, kai bus balsuojama 15 valstijų. Jis rinkimų kampanijai skyrė šimtus milijonų dolerių asmeninių lėšų.