Traleryje, mėginusiame patekti per Bengalijos įlanką į Malaiziją, buvo susigrūdę apie 130 žmonių, naujienų agentūrą AFP informavo pakrančių sargybos atstovas Hamidulas Islamas.

Daugelis iš mažiausiai 700 tūkst. rohinjų, 2017 metais pabėgusių nuo kariuomenės represijų Mianmare, bandė palikti perpildytas pabėgėlių stovyklas Bangladešo Koks Bazaro rajone ir nuplaukti į Malaiziją.

Anot H. Islamo, minėtas traleris buvo vienas iš dviejų laivų, išvykusių į pavojingą kelionę.

„Radome vieną apvirtusį laivą. Visi jie plukdė daugiausia pabėgėlius iš stovyklų Koks Bazare. Kol kas neaptikome jokių antrojo laivo ženklų. Tęsime savo operaciją“, – pažymėjo pareigūnas.

Po nelaimės prie Šv. Martyno salos pakrančių apsaugos pareigūnai, karinio laivyno narai ir kiti gelbėtojai ištraukė iš vandens 14 moterų, vieno vaiko ir vyro kūnus, naujienų agentūrai AP sakė šios salos administracijos aukšto rango pareigūnas Noor Ahmedas. Pasak jo dar apie 62 pabėgėliai liko gyvi.

„Juos priviliojo prekeiviai žmonėmis“, – teigė pasieniečių vadas Faisalas Hasanas Khanas.

Daugelis rohinjų išvyksta į Malaiziją, nes šioje valstybėje gyventojų daugumą sudaro musulmonai ir gyvena didelė rohinjų diaspora.

Turėdami mažai galimybių įsidarbinti ar studijuoti stovyklose, tūkstančiai pabėgėlių mėgina pasiekti kitas Pietryčių Azijos šalis.

Nuo praėjusių metų Bangladešo teisėsaugos institucijos pakrančių kaimuose sulaikė per 500 rohinjų, laukusių galimybės įlipti į laivus.

2019 metais per susirėmimus su policija buvo nušauti mažiausiai septyni įtariami prekeiviai žmonėmis.

Prekyba žmonėmis dažnai intensyvėja laikotarpiu nuo lapkričio iki kovo, kai sąlygos jūroje būna saugiausios nedideliems traleriams, naudojamiems per tokias rizikingas keliones.

Iki vėliausios rohinjų pabėgėlių iš Mianmaro Rachinų valstijos bangos iš šalies į Bangladešo stovyklas jau buvo pabėgę dar apie 300 šios mažumos atstovų.

Remiantis kai kuriais skaičiavimais, 2015 metais iš Bangladešo ir Mianmaro laivais išplaukė 25 tūkst. rohinjų, mėginusių pasiekti Tailandą, Malaiziją ir Indoneziją. Šimtai jų nuskendo apvirtus juos gabenusiems perkrautiems laivams.