Karines išlaidas norima didinti iki 740,5 mlrd. dolerių. D. Trumpas daugiau lėšų ketina skirti ir JAV branduolinio arsenalo modernizavimui – Nacionalinei branduolinio saugumo agentūrai turėtų atitekti 3,2 mlrd. dolerių daugiau lėšų, tai atitinka beveik 20 proc. augimą. Be to, 2 mlrd. planuojami sienos su Meksika statybai. 2019-aisiais D. Trumpo vyriausybė šiam projektui norėjo 5 mlrd.

Nekarinės išlaidos tuo tarpu turėtų mažėti, be kita ko, ir aplinkos agentūros EPA biudžetas. Tarptautinė plėtros pagalba turėtų trauktis 21 proc. Kad sumažintų valstybės skolas, D. Trumpas siūlo ir apkarpymus socialinių būstų statybose bei viešojo transporto sistemos sektoriuose. Tiesa, šiuos pasiūlymus parlamentarai ankstesniais metais atmetė.

Demokratai iš karto pareiškė nepritarsiantys biudžeto projektui.

„Biudžetas atspindi vertybes. Ir prezidentas dar kartą parodo, kaip mažai jis vertina sveikstą, finansinį saugumą ir sunkiai dirbančių amerikiečių šeimų gerovę“, - stotis CNN citavo demokratę Atstovų Rūmų pirmininkę Nancy Pelosi.

JAV prezidentas tradiciškai pateikia biudžeto projektą, tačiau jis visų pirma yra tik pageidavimų sąrašas. Kad biudžeto projektas būtų priimtas tokia forma, praktiškai neįmanoma. Dėl biudžeto sprendžia Kongresas, o čia daugumą Atstovų Rūmuose turi demokratai. Baltieji rūmai ir Kongresas iki rugsėjo pabaigos turi susitarti dėl naujo biudžeto, kad išvengtų vyriausybės institucijų uždarymo. Šis biudžeto planas yra paskutinis, kurį D. Trumpas pateikia šią kadenciją.