Ankstyvą rytą Alepo provincijoje, kur kovoja Maskvos remiamų Sirijos prezidento Basharo al-Assado pajėgos ir sukilėliai, atlikti Rusijos antskrydžiai pražudė mažiausiai vieną vaiką ir kelis sirus, kurie buvo pabėgę iš savo namų kitose šalies vietose, praneša „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Praėjusią naktį Rusija ir B. al-Assado pajėgos bombardavo Alepo ir Idlibo provincijas. Per bombardavimą žuvo mažiausiai 20 žmonių.

Nuo gruodžio Rusijos remiamos Sirijos vyriausybinės pajėgos pradėjo puolimą prieš sukilėlius ir džihadistus Idlibo regione, kuris, kartu su nedideliais kaimyninių Alepo ir Latakijos provincijų ruožais, yra paskutinis Sirijos opozicijos bastionas.

Šis puolimas pražudė jau daugiau nei 300 civilių, dar 586 tūkst. buvo priversti bėgti iš savo namų arčiau palyginti saugių vietovių netoli Turkijos pasienio.

Idlibo regione gyvena apie 3 mln. žmonių, daugelis jų – pabėgę iš kitų šalies teritorijų.

SOHR duomenimis, regione taip pat yra apie 50 tūkst. kovotojų. Dauguma jų yra Sirijos sukilėliai, tačiau yra ir džihadistų grupuočių narių.

SOHR teigimu, sekmadienį per Rusijos antskrydžius žuvo 14 žmonių, įskaitant devynis Kar Nurano kaime Alepo provincijos pietvakariuose. Tuo tarpu Sirijos vyriausybinių pajėgų bombos pražudė keturis civilius Alepo ir du – Idlibo provincijose.

B. al-Assado režimas ir Rusijos pajėgos sustiprino atakas Alepo provincijoje tuo metu, kai Sirijos vyriausybinės pajėgos artėja prie svarbaus 2 km ilgio M5 greitkelio ruožo, kurio Sirijos valdžia vis dar nekontroliuoja.

Svarbus greitkelis jungia Sirijos sostinę Damaską ir antrą didžiausią Alepo miestą. Jis yra ypač svarbus ekonomikai palaikyti.