Vadinasi, bendras prie Jokohamos (miestas į pietus nuo Tokijo) prišvartuotame laive esančių infekuotųjų skaičius gali siekti 135, skelbia TBS.

Karantinas laive „Diamond Princess“ buvo paskelbtas praėjusios savaitės pradžioje, kai jis priplaukė prie Japonijos krantų. Virusas buvo diagnozuotas vienam praėjusį mėnesį Honkonge išlipusiam buvusiam „Diamond Princess“ keleiviui.

Kai laivas praėjusią savaitę priplaukė prie Japonijos krantų, jame buvo daugiau kaip 3,7 tūkst. keleivių ir įgulos narių. Pareigūnai iškart atliko tyrimus beveik 300 laive buvusių žmonių. Dešimtys asmenų, kuriems buvo diagnozuotas naujas koronavirusas, buvo evakuoti į vietos gydymo įstaigas.

Pastarosiomis dienomis buvo tikrinami asmenys, turėję artimą kontaktą su užsikrėtusiais laivo keleiviais ar įgulos nariais. Savaitgalį buvo pranešta apie kelis naujus atvejus.

Laivo keleivių paprašyta neiti iš savo kajučių; jiems leidžiama tik trumpam išeiti į atvirus denius. Keleivių prašoma išėjus iš kajučių dėvėti medicinines kaukes ir laikytis atstumo nuo kitų žmonių. Jiems išdalyti termometrai, kad reguliariai matuotų kūno temperatūrą.

Karantinas laive turėtų galioti iki vasario 19-osios, kai nuo jo izoliacijos pradžios bus praėjusios 14 dienų.

Dėl karantino gyventi laive labai sudėtinga, ypač keleiviams, apsistojusiems kajutėse be langų, taip pat tiems keleiviams, kuriems dėl įvairių chroniškų ligų būtina reguliariai vartoti vaistus.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad maždaug 600 laive „Diamond Princess“ esančių žmonių skubiai reikėjo vaistų. Maždaug pusė jų savaitgalį gavo jiems būtinų medikamentų.

Dėl koronaviruso sausį maisto produktų kainos Kinijoje šoktelėjo net 20,6 proc.

Kinijoje užfiksuotas daugiau nei aštuonerių metų statistiką viršijantis vartotojų kainų kilimo procentas. Šis faktas grindžiamas pirmadienį gautais oficialiais duomenimis. Dar skelbiama apie daugiau nei prognozuota išaugusią infliaciją, nulemtą po Kinų naujųjų metų padidėjusio poreikio ir mirtino viruso protrūkio, rašo guardian.co.uk.

Vartotojų kainų indeksas (VKI) – pagrindinis vartotojų infliacijos rodiklis – praeitą mėnesį siekė 5,4 proc. (gruodį buvo 4,5 proc.). Ypač akcentuojamas kiaulienos ir šviežių daržovių kainų augimas, be to, nurodoma, kad taip aukštai VKI nebuvo pakilęs nuo 2011 metų spalio.

Pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad maisto kainos išaugo 20,6 proc. Tarp labiausiai pabrangusių maisto produktų – kiauliena. Palyginti su prieš metus buvusia situacija, jos kaina dabar didesnė net 116 proc., nors gruodį kainos pokytis siekė 97 proc. Iš skelbiamos statistikos matyti, kad kas mėnesį kiauliena pabrangsta 8,5 proc.

„Esant tokiai situacijai, žmonės kaupia maisto ir įvairių produktų atsargas. Veikiausiai kaip tik dėl to ir kyla kainos“, – praėjusį ketvirtadienį sakė įmonės „Nomura“ vyr. ekonomistas Lu Tingas.

Pranešta apie žurnalisto, rengusio reportažus iš koronaviruso epicentru tapusio miesto, dingimą. Ši žinia pasėjo įtarimą, kad Kinijos valdžia nori užtildyti dar vieną demaskuotoją. Kur yra žmogaus teisų gynėjas Chen Qiushi, nežinoma nuo ketvirtadienio – dienos, kai buvo pranešta, kad nuo koronaviruso mirė Li Wenliangas – 34-erių metų oftalmologas, nubaustas valdžios už bandymą perspėti draugus ir kolegas apie naujos rūšies virusą.

Koronavirusas paskelbtas rimta grėsme visuomenės sveikatai


Junginėje Karalystėje naujasis mirtinas koronavirusas paskelbtas rimta grėsme visuomenės sveikatai. Toks sprendimas suteikia vyriausybei daugiau galių kovoti su viruso plitimu, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Valstybės sekretorius skelbia, kad naujojo koronaviruso paplitimas ir perdavimas tarp žmonių kelia rimtą grėsmę visuomenės sveikatai“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime.
„Šiame reglamente nurodytos priemonės yra laikomos veiksmingais būdais sulėtinti ar užkirsti kelią tolesniam viruso plitimui“, – teigia SAM.

Ministerija nurodė, kad koronavirusu apsikrėtę žmonės bus karantinuojami Arou Parko ir Kents Hilo ligoninėse. Dokumente kaip „užkrėstos teritorijos“ nurodytas Uhano miestas ir Hubėjaus provincija Kinijoje.

Kinijoje nuo koronaviruso jau mirė daugiau kaip 900 žmonių. Žemyninėje Kinijoje registruotų susirgimų skaičius taip pat smarkiai išaugo ir dabar viršija 40 000, pirmadienį pranešė Kinijos vyriausybė.