Rusijos gamtos apsaugos ministerija skelbia, jog toks „surašymas“ vyks pirmąkart, siekiant gauti kuo išsamesnės informacijos apie poliarinių lokių populiaciją, bet nepaaiškina, kam išties to reikia.

Projektą finansuos Rusijos prezidento Vladimiro Putino artimo bendražygio Igorio Sečino vadovaujama naftos milžinė „Rosneft“.

„Mokslininkai suskaičiuos poliarinius lokius, jų buveines, kad būtų gauta kuo išsamesnės informacijos apie aktualias grėsmes jų populiacijai“, – teigiama ministerijos pranešime.

Skelbiama, jog poliarinių lokių Rusijoje „surašymo“ pasiruošimui bus skirti visi šie metai, o „surašymas“ vyks 2021-2023 metais.

Ministerija primena, kad poliarinių lokių populiacija Rusijoje įtraukta į Raudonąją knygą.

Maždaug prieš mėnesį Rusijos žiniasklaida skelbė apie „incidentą“ Arktyje – poliarinis lokys buvo pastebėtas su užrašu ant nugaros juodais dažais „T-34“ (Antrojo pasaulinio karo legendinio sovietinio tanko pavadinimas).

Tikėtini šio įvykio kaltininkai – Arkties moksliniai tyrinėtojai – paaiškino, jog tai buvo padaryta „dėl apskaitos“, ir netrukus pašalino šį užrašą nuo lokio kailio, jį prieš tai užmigdę.