Po nakties, kai viename prekybos centrų įvyko smarkus susišaudymas, o siaubo apimti pirkėjai mėgino išsiveržti iš pastato, snaiperiai anksti ryte nukovė užpuoliką ir nutraukė 17 valandų trukusią kankynę Nakon Ratčasimoje.

Provincijos gubernatorius žurnalistams pranešė, kad išpuolis iš viso nusinešė 30 žmonių gyvybes, įskaitant patį užpuoliką.

Kaip pranešė Tailando premjeras Prayutas Chan-O-Cha (Prajutas Čan-O-Ča), tarp žuvusiųjų yra ir civilių, įskaitant 13 metų berniuką, ir saugumo pajėgų atstovų, mėginusių sustabdyti kareivį, kuris, kaip manoma, ginklo griebėsi po ginčo dėl skolų.

„Tailande tai beprecedentis [incidentas], ir noriu, kad tai būtų paskutinis kartas, kai įvyksta tokia krizė“, – kalbėjo Tailando premjeras prie ligoninės, į kurią buvo nuvežti evakuoti nukentėjusieji, keli iš kurių buvo kritinės būklės.

Žuvusiųjų paminėti susirinkę gyventojai rašė užuojautos žinutes ant baltų popieriaus lapų, padėtų ant žemės, tarp kurių buvo galima perskaityti tokių žinučių kaip „Niekada neužmiršime“ bei „Linkime gero pomirtinio gyvenimo“.

Prayutas Chan-O-Cha, pats buvęs armijos vadas, teigė, kad kareivis išpuolio ėmėsi pastūmėtas „asmeninių problemų“, susijusių su namo pardavimu.

Užpuolikas – armijos viršila Jakrapanthas Thomma – panaudojo pavogtą automatą M60, taip pat – šautuvų ir šaudmenų iš kareivinių. Vykdydamas išpuolį jis taip pat naudojosi kariniu šarvuotu automobiliu „Humvee“.