Per pastarąją parą buvo užfiksuota 2 600 naujų šios ligos atvejų.

Savo eiliniame pranešime Komisija nurodė, kad nuo viruso mirė dar 89 žmonės, 81 iš jų – labiausiai nuo protrūkio nukentėjusioje Hubėjaus provincijoje. Iš viso koronavirusas Kinijoje pareikalavo 811 gyvybių.

Nuo naujojo koronaviruso jau mirė daugiau žmonių nei per pasaulį sukrėtusią 2002–2003 m. ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) epidemiją, nors Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) teigė, kad protrūkis „stabilizuojasi“.

Per parą mirė 89 asmenys, daugiausia Hubėjaus provincijoje. Remiantis Kinijos sveikatos apsaugos duomenimis, maždaug prieš du dešimtmečius Kinijoje ir kitose šalyse siautęs SARS visame pasaulyje pražudė 774 žmones.

Kiek anksčiau PSO teigė, kad per pastarąsias keturias dienas protrūkis Hubėjaus provincijoje „šiek tiek stabilizavosi“, tačiau organizacija perspėjo, kad „dar anksti skelbti tolesnes prognozes“ ir kad mirčių ir užsikrėtimo atvejų skaičiai dar gali „staigiai pakilti“.

Manoma, kad pirmosios aukos koronavirusu praėjusių metų pabaigoje užsikrėtė Uhano miesto turguje, kuriame prekiaujama egzotiškais laukiniais gyvūnais. Vėliau virusas buvo perduodamas žmogaus žmogui ir išplito Kinijoje bei kitose pasaulio šalyse.

Kinijos valdžia daugelyje miestų paskelbė karantiną, gyventojai yra įkalinti namuose, tačiau visuomenė plačiai kritikuoja vyriausybę dėl jos neveiklumo viruso protrūkio pradžioje, ypač mirus vienam pirmųjų visuomenę apie ligą mėginusių perspėti medikų.

Pirmasis užsienietis, Kinijoje miręs nuo viruso, buvo 60-metis amerikietis. Pasak JAV ambasados, jis mirė ketvirtadienį Uhano miesto ligoninėje. Ligoninėje tame pačiame mieste mirė ir į septintą dešimtmetį įkopęs japonas.

Vieninteliai mirties už Kinijos ribų atvejai yra du: Filipinuose miręs kinas ir 39-erių vyras Honkonge.