Policija anksti sekmadienį evakavo dešimtis išsigandusių pirkėjų iš prekybos centro „Terminal 21“, kuriame užpuolikas buvo užspeistas, ir nurodė „perėmusi kontrolę“ šio komplekso pirmajame aukšte.

Tačiau pareigūnai kol kas negalėjo pateikti kokių nors konkrečių detalių, taip pat pasakyti, kur šiuo metu yra užpuolikas, įvardytas kaip kariuomenės seržantas majoras Jakrapanthas Thomma.

Baiminamasi, kad šaulys gali mėginti pasislėpti tarp panikos apimtų žmonių prekybos centre.

Policininkai ragino iš prekybos centro pirmojo sprunkančius pirkėjus „pakelti rankas“ ir pasisakyti vardą ir pavardę – „tuomet pareigūnai jus evakuos“.

Anksčiau šeštadienį Jakrapanthas Thomma per „Facebook“ paskelbė virtinę žinučių apie savo ataką, pradėtą prie vienų kareivinių ir pratęstą siautėjimu prekybos centre, kuriame tebėra įstrigęs nežinomas skaičius žmonių.

Regiono ligoninės ruošėsi įtemptai nakčiai.

„Yra apie 20 žuvusių, – sakė Gynybos ministerijos atstovas Kongcheepas Tantravanichas (Kongčipas Tantravičas). – „Terminal 21“ apsupo policija, kariuomenės specialiųjų pajėgų nariai ir snaiperiai.“

Tailando sveikatos apsaugos ministras Anutinas Charnvirakulas (Anutinas Čarnvirakulas) žurnalistams sakė, kad 16 žmonių žuvo per šaudynes, o vėliau dar keturi sužeistieji mirė ligoninėje.

Pasak ministro, šiuo metu žinoma apie 31 sužeistą žmogų.

Anksčiau policijos atstovė spaudai naujienų agentūrai dpa patvirtino, kad žuvo mažiausiai trys žmonės, o šaulys dar nebuvo sulaikytas.

Vėliau neįvardijamas Bendrojo pagalbos centro darbuotojas naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvusiųjų buvo 17, o sužeistųjų – 14.

Viena vietos televizija nurodė, kad užspeistas užpuolikas paėmė įkaitais 16 žmonių ir laiko juos pastato 4-ajame aukšte.

Naujienų portalo „Khaosod“ duomenimis, mieste, esančiame į šiaurės rytus nuo sostinės Bankoko, užpuolikas šeštadienį nušovė du karininkus, nuvarė automobilį ir pradėjo pliekti iš automato į vieno prekybos centro lankytojus.

Kaip pranešama, numanomo užpuoliko tapatybė jau nustatyta. Jis socialiniuose tinkluose paskelbė kelias nuotraukas ir savo atakos vaizdo įrašus. Vienoje žinutėje jis parašė: „Pavargau, nebegaliu judinti pirštų.“

Tuo metu vienas policijos pareigūnas Nakon Ratčasimos mieste telefonu sakė naujienų agentūrai AP, kad šis karys buvo įsitraukęs į ginčą dėl vienos žemės nuomos sutarties ir nušovė su ja susijusius du žmones – kitą karį ir moterį.

Policijos atstovas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad tuomet užpuolikas pagrobė ginklą iš savo bazės ir nuvažiavo į prekybos centrą, šaudydamas į pakeliui sutiktus žmones Nakon Ratčasimoje, dar žinomoje kaip Koratas.

Policija perspėjo gyventojus vengti artintis prie įvykio vietos, nes bendra kariuomenės ir policijos operacija tęsiasi.