Kita vertus, ant gretimo namo stogo buvo nufilmuotas snaiperis, kuris dengė šalies vadovo 30 sekundžių trukmės pokalbį su liaudimi. Be to, sprendžiant iš socialiniuose tinkluose pasirodžiusio vaizdo įrašo, žmonės į „atsitiktinio“ susitikimo vietą buvo vedami organizuotai, skelbia znak.com.

Vaizdo klipą savo „Twitter“ paskyroje paskelbė rusų tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas. Jame užfiksuotas ant pastato stogo įsitaisęs snaiperis su šautuvu.

Priešais matyti parduotuvė, kurios link organizuota minia eina žmonės. Šalia stovi mikroautobusai ir net greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Žiniasklaidos teigimu, vasario 4 d. Čerepovece apsilankęs V. Putinas sustabdė savo kortežą, kad pabendrautų su vietos gyventojais. Apsaugininkų apsuptas prezidentas kai kuriems iš susirinkusiųjų paspaudė ranką ir vėl įsėdo į automobilį pasakęs: „Juk sušalsite, šalta.“ Bendravimas su liaudimi truko maždaug 30 sekundžių.

„Putinas Čerepovece! Prezidento vizitą pažymėsime užtvertais kiemais, pilnais policininkų, ir negalėjimu grįžti namo visuomeniniu transportu. Ypač džiaugiuosi dėl neįgaliųjų“, – „Facebook“ parašė Aleksejus Mešalkinas ir pasidalijo metalinėmis užtvaromis užblokuotų kiemų vaizdo įrašu.

Vietos gyventojas Sergejus Gorodišeninas paskelbė ant vieno iš V. Putino kortežo kelyje esančių namų stogo budinčių snaiperių nuotrauką, rašoma newsru.com.

„Netikėtas“ V. Putino kortežo sustojimas, kad prezidentas galėtų pasikalbėti su liaudimi, „spontaniškai“ susirinkusia netoli maisto prekių parduotuvės, internete sukėlė pašaipų bangą.

Internautai pastebėjo, jog visi su šalies vadovu susitikę miestiečiai buvo žemesni už jį.

„Gal jie visi ant kelių atsiklaupę“, – šaipėsi internautai.

Savo „Twitter“ paskyroje politikas Genadijus Gudkovas „spontanišką“ V. Putino sustojimą pasikalbėti su žmonėmis vadino tiesiog gėdingu šou, klounada.

„Iš anksto įrengė kameras, užtvaras, surado varguolių, dėkojančių Putinui už paskirtą „šaunų gubernatorių“ (patys juk nebūtų išsirinkę!). Atsitiktinis kortežo sustojimas! Kurgi ne, tikim, tikim. Kaimo kultūrnamio lygio spektaklis!“ – rašė jis.

Kremliui lojali žiniasklaida rašė esą žmonės dėkojo V. Putinui už vizitą.

Štai kaip 30 sekundžių pokalbis buvo cituojamas propagandinėje žiniasklaidoje:

„Viskas nuostabu! Ačiū, kad pas mus atvažiavote!“ – valstybės vadovui dėkojo žmonės.

„Labai džiaugiamės! Mūsų gubernatorius – štai toks, vis stengiasi mums daryti gera!“, – nykštį į viršų iškėlė vienas vyras.

„Žinau, profesionalas“, – pritarė V. Putinas.

„Būtinai reikia jį pakelti pareigose“, – pasiūlė pilietis. „Tada iš jūsų atimsime“, – įspėjo prezidentas.

„Ne, ne, neatiduosime“, – nepasimetė Čerepoveco gyventojas, ir visi pradėjo juoktis.