Kaip pranešė naujienų agentūra „Interfax“, grupė deputatų sustojo priešais prezidiumo stalą. Tuo pat metu „Tėvynės“ ir partijos „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ frakcijų atstovai apsupo parlamento tribūną. Šalia jų atsistojo partijos „Liaudies tarnas“ („Sluha narodu“) frakcijos deputatai, ketinę sutrukdyti bandymams blokuoti parlamento darbą.

Kiek anksčiau tarp frakcijos „Liaudies tarnas“ atstovų, buvusių prezidiume, ir „Tėvynės“ įstatymų leidėjų, mėginusių ten patekti, įvyko nedidelis susistumdymas. Patekti į prezidiumą pavyko tik „Tėvynės“ frakcijos lyderei Julijai Tymošenko ir dar kelioms parlamentarėms. Deputatų vyrų pastangos prasibrauti į prezidiumą buvo bevaisės.

Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmasis pavaduotojas Ruslanas Stefančukas pakvietė frakcijų lyderius ateiti į jo kabinetą konsultacijoms ir paliko prezidiumą. „Tėvynės“ lyderė J. Tymošenko tebėra prezidiume, užėmusi Rados pirmininko vietą.

Aistros parlamente vėl prasiveržė po to, kai Aukščiausioji Rada nepalaikė siūlymo ketvirtadienį dirbti įprastu plenarinių posėdžių režimu iki 20 valandos.

„Tėvynės“ frakcijos deputatai, jau nesėkmingai bandę tai padaryti ketvirtadienį ryte, vėl pamėgino prasibrauti į „Liaudies tarno“ atstovų blokuojamą prezidiumą, tačiau jiems nepavyko.

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį ruošiasi antruoju skaitymu svarstyti įstatymo projektą dėl žemės ūkio paskirties žemės pardavimo.

Įstatymo projekto priešininkai ketvirtadienį ryte susirinko priešais prezidentūrą Kijeve reikalauti, kad šis teisės aktas nebūtų priimtas. Vėliau protestuotojai nuėjo prie Aukščiausiosios Rados.