Raketa startavo 0 val. 33 min. vietos (10 val. 33 min. Lietuvos) laiku iš šachtos Vanderbergo oro pajėgų bazėje Kalifornijos valstijoje.

Kovinės galvutės maketas nuskriejo 6,76 tūkst. km ir sėkmingai smogė sąlyginiam taikiniui JAV raketų raketų poligone Maršalo saloms priklausančiame Kvadžaleino atole, esančiame Ramiojo vandenyno viduryje.

Anksčiau Vandenbergo bazės atstovas sakė, kad šis bandymas yra įprastas ir nesusijęs su kokiais nors įvykiais pasaulyje.

Šis „Minuteman III“ bandomasis paleidimas buvo pirmasis šiais metais. Pernai buvo atlikti keturi tokie bandymai, o 2018 metais – trys. Be to, 2018-ųjų liepą atliktas bandomasis paleidimas buvo nesėkmingas – skrydžio metu buvo užfiksuotas raketos gedimas, tad ji susinaikino.

„Minuteman III“, galinčios nuskrieti 12 tūkst. km, JAV kariuomenės strateginės pajėgos naudoja nuo 1970 metų. Šiuo metu šios raketos yra vienintelio tipo JAV turimos sausumoje laikomos tarpžemyninės balistinės raketos; jos nuolat modernizuojamos.

Jungtinės Valstijos šiuo metu turi 400 „Minuteman III“; kiekviena jų gali nešti iki trijų branduolinių užtaisų. Jų bazės yra Montanos, Vajomingo ir Šiaurės Dakotos valstijose.