Aiškiu favoritu prezidento rinkimuose išlieka dabartinis šalies vadovas Andrzejus Duda, kurį remia valdančioji „Teisės ir teisingumo“ partija. Po jo apklausose seka centristinių pažiūrų opozicinės „Piliečių platformos“ kandidatė Malgorzata Kidawa-Blonska ir bendras trijų kairiųjų pažiūrų partijų kandidatas Robertas Biedronas.

Lenkijos prezidentas bus išrinktas jau pirmame ture gegužės 10 d., jei vienas iš kandidatų surinks daugiau nei 50 proc. rinkėjų balsų. Nė vienam kandidatui nesurinkus daugiau nei pusės balsų, du daugiausia balsų surinkę kandidatai varžysis antrame rinkimų ture gegužės 24 d.

Lenkijos prezidento galios yra iš esmės simbolinės, tačiau jis turi teisę vetuoti parlamento priimtus įstatymų projektus. Tiesa, prezidento veto parlamentas gali atmesti, tačiau tam reikia trijų penktadalių Seimo narių palaikymo.

Prezidentas oficialiai taip pat yra aukščiausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, turi teisę teikti įstatymų projektus ir kartu su vyriausybe formuoja Lenkijos užsienio politiką.

Be to, Lenkijoje prezidentas skiria aukštus valstybės pareigūnus.