Kaip rašo BBC, 16-metis Yan Chengas rastas negyvas trečiadienį, prabėgus savaitei po to, kai jo brolis ir tėvas buvo uždaryti į karantiną.

Pasak pranešimų, paauglys per tą laiką buvo pamaitintas tik du kartus.

Dėl šio atvejo iš savo pareigų atleisti vietinis komunistų partijos sekretorius ir Huajiahe miestelio meras.

Yan Chengo istorija užvaldė socialinius tinklus.

Šeima gyveno centrinėje Hubėjaus provincijoje – koronaviruso protrūkio epicentre.


Pasak vietos žiniasklaidos, paauglio tėvas Kinijos socialinės žiniasklaidos platformoje „Weibo“ paskelbė pagalbos prašymą ir aiškino, kad jo sūnus liko vienas namuose be maisto ir vandens.

Cerebrinis paralyžius – raidos sutrikimas, atsirandantis ankstyvoje vaikystėje ir paveikiantis asmens judėjimą ir koordinaciją. Simptomai gali būti įvairūs, paprastai jie apima drebulį, raumenų sustingimą ir nusilpimą, sunkumus ryjant, regos, klausos ir kalbėjimo problemas. Šios ligos paveikti asmenys gali tapti smarkiai neįgalūs.

Pareigūnai anksčiau pranešė, kad berniuko mirties aplinkybės bus tiriamos.

Kinijoje nuo koronaviruso mirė 425 žmonės, patvirtinta daugiau nei 20 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Pranešama apie daugiau nei 185 patvirtintus užsikrėtimo atvejus už Kinijos ribų, įskaitant du mirusius asmenis.

Pasaulio sveikatos organizacija perspėja, kad apsikrėtusių ir mirties atvejų skaičius gali ir toliau augti, o Kinijos valdžia ėmėsi priemonių, kad užkirstų kelią viruso plitimui.