Atėnai dislokuos raketas Saudo Arabijos pakrantėje „ypatingos svarbos energetikos infrastruktūrai apsaugoti“, žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Stelijas Pecas (Stelios Petsas).

„Raketų dislokavimu prisidedama prie energetikos saugumo ir didinamas mūsų šalies vaidmuo užtikrinant regiono saugumą, taip pat stiprinami mūsų ryšiai su Saudo Arabija“, – sakė S. Pecas ir pridūrė, kad derybos šiuo klausimu buvo pradėtos pernai spalį.

Jis nenurodė, kada bus dislokuoti raketų kompleksai.

JAV, JK ir Prancūzija taip pat dalyvauja šioje iniciatyvoje, o Italija tikriausiai prie jos prisijungs, sakė vyriausybės atstovas.

Apie šį sprendimą pranešta Graikijos ministrui pirmininkui Kiriakui Micotakiui išvykus į Artimuosius Rytus vesti derybų dėl investicijų su Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų vyriausybėmis. Pirmadienį premjeras viešėjo Rijade, o antradienį lankosi Abu Dabyje.

„Tai yra gynybinė sistema, nekelianti jokios grėsmės kitoms to regiono šalims“, – sakė S. Pecas.

Kiek anksčiau S. Pecas informavo, kad raketas lydės apie 130 kariškių.

Graikijos opozicinės partijos pasmerkė šį sprendimą ir pavadino jį pavojingu „avantiūrizmu“.

„Tai būtų pirmasis per kelis dešimtmečius Graikijos karinio kontingento dislokavimas už Viduržemio jūros regiono ribų“, – sausį socialiniame tinkle „Twitter“ rašė kairiųjų pažiūrų europarlamentaras Dimitris Papadimulis.