Perkelti migrantai gyveno šalia kanalo pastatytose 266 palapinėse ir laikinose pašiūrėse. Palapinių stovykloje, pasak valdžios atstovų, buvo gausu šiukšlių, veisėsi žiurkės, tvyrojo dvokas.

Nelegalios stovyklos likvidavimo operacija prasidėjo anksti ryte ir truko dvi valandas, teigė regiono prefektūra.

Pastaraisiais metais Prancūzijos sostinėje įrengta dešimtys nelegalių gyvenviečių. Daugelis migrantų planuoja patekti į Kalė uostamiestį, iš ten kirsti Lamanšą ir pasiekti Didžiąją Britaniją. Vyriausybė teigia, kad gyvenimo sąlygos stovyklose yra kenksmingos sveikatai.

Praėjusią savaitę policija iškeldino daugiau nei 1 400 migrantų, tarp jų ir 93 vaikus, iš kitos panašios stovyklos šiauriniame Paryžiuje.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Christophe Castaneris pažadėjo iki praėjusių metų pabaigos likviduoti visas Paryžiuje esančias migrantų stovyklas: atidaryti daugiau prieglobsčio centrų laukiantiems pabėgėlių statuso patvirtinimo ir deportuoti tuos, kurių prašymai jau buvo atmesti.

Paryžiuje dislokuojama daugiau policijos pareigūnų, kurie turės užtikrinti, kad migrantai negrįžtų į likviduotas stovyklas ir nekurtų naujų.
Tačiau kritikai teigia, kad, kol šalies vyriausybė nesuteiks ilgalaikių būstų ar perspektyvų ateityje šalyje gyventi legaliai, dauguma migrantų ir toliau nakvos gatvėse.

Praėjusiais metais Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas teigė, kad valstybė turi keisti šiuo metu vyraujantį „negriežtą“ požiūrį į migraciją.