Jų telefoninė konferencija prasidėjo 14 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laikui, nurodė ministerija.

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas sekmadienį sakė, kad kalbėjosi telefonu su JAV sveikatos apsaugos sekretoriumi.

„Susitarėme, kad turėtų būti surengta konferencija telefonu, G-7 sveikatos apsaugos ministrų diskusija šiuo klausimu, siekiant spręsti jį kartu“, – aiškino J. Spahnas.

Ministras pridūrė: „Nėra jokios prasmės kiekvienai šaliai vienai spręsti dėl priemonių“.

G-7 turtingųjų šalių klubui priklauso JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir Kanada.

Pernai gruodį Kinijos vidurio regiono mieste Uhane prasidėjęs naujo koronaviruso protrūkis jau išplito į daugiau kaip 24 šalis.

Pirmadienį jo aukų skaičius padidėjo iki 362, o praeitą savaitgalį buvo pranešta apie pirmąjį pacientą, mirusį už Kinijos ribų – Filipinuose.

Kinijoje šiuo virusu nuo protrūkio pradžios užsikrėtė daugiau kaip 17 tūkst. žmonių.

Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Sperenza pirmadienį sakė, kad protrūkį būtina pažaboti „tarptautiniu mastu“.

„Labai svarbu, kad kiekviena šalis kol kas organizuotųsi autonomiškai, bet mums reikia, kad veiksmais dalytųsi... tarptautinės organizacijos“, – pabrėžė jis.

Praeitą ketvirtadienį Italija paskelbė prevenciškai stabdanti visą oro susisiekimą su Kinija.

Jungtinės Valstijos nuo sekmadienio uždraudė atvykti užsienio piliečiams, neseniai apsilankiusiems Kinijoje, taip pat perspėjo savo piliečius nevykti į šią šalį.

Prancūzija tapo pirmąja nuo protrūkio pradžios Europos šalimi, patvirtinusia savo teritorijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų.