„Dabar [virusas] buvo įtrauktas į ypač pavojingų ligų sąrašą. Tai leis mums išsiųsti užsienio piliečius, jeigu jiems bus diagnozuota tokia liga“, – kalbėjo M. Mišustinas per televiziją transliuotame ministrų kabineto posėdyje.

Jis pridūrė, jog bus atidėtas kasmetinis investicijų forumas Sočyje, turėjęs įvykti vasario viduryje.

„Pirmiausia turime galvoti apie savo piliečių [ir] forumo dalyvių saugumą ir sveikatą“, – nurodė vyriausybės vadovas.

Rusijoje užfiksuoti du užsikrėtimo virusu atvejai – abu pacientai yra Kinijos piliečiai, gydomi Sibiro ligoninėse.

„Susirgę žmonės, kuriems diagnozuota ši pavojinga infekcija, buvo izoliuoti, o gydytojai šiandien teikia jiems visą reikiamą pagalbą“, – teigė M. Mišustinas.

Vienas iš pacientų, Kinijos pilietis, vietos žiniasklaidai sakė esąs nepatenkintas ligoninės sąlygomis Sibiro rytiniame Čitos mieste. Vyro teigimu, jis nebuvo iš karto informuotas, kad jam atliktų tyrimų rezultatai buvo teigiami.

„Padėtis kontroliuojama“, – pareiškė Rusijos premjeras, pažymėdamas, kad vyriausybė nusprendė uždaryti sausumos sieną su Kinija, įšaldyti bevizį režimą kinų turistams ir laikinai nebeišdavinėti Kinijos piliečiams darbo vizų.

Pasak ministro pirmininko, svarbu, jog kaukės ir vaistai būtų prieinami visiems, todėl jis paragino vaistines nekelti jų kainų.

Vicepremjerė Tatjana Golikova savo ruožtu sakė, kad daugiau nei 900 rusų per pastarąsias dvi dienas sugrįžo iš Kinijos užsakomaisiais ir reguliariaisiais reisais. Anot jos, Rusija ketina evakuoti dar apie 130 žmonių iš Hubėjaus provincijos – epidemijos epicentro.

Ūminio kvėpavimo takų sindromui (SARS) giminingu virusu Kinijoje jau užsikrėtė per 17 tūkst. žmonių, o daugiau kaip 360 nuo šios infekcijos mirė.