„Iš Afganistano paleistas sprogmuo pataikė į vietos kaimo gyventojo Fazalo Ghani namus. Jis kartu su žmona ir dar penkiais šeimos nariais žuvo vietoje“, – naujienų agentūrai AFP pranešė vyresnysis policijos pareigūnas Gulzaras Khanas.

Tarp žuvusiųjų buvo trys moterys, trys vaikai ir šeimos galva.

Incidentas įvyko Batvar Bangro kaime, maždaug už 50 km nuo Charo, kuris yra Badžauro genčių rajono centras Pakistano šiaurės vakarų Chaibero Pachtunchva provincijoje.

G. Khano teigimu, policija ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai padėjo vietos gyventojams ištraukti palaikus iš po griuvėsių.

„Namas buvo visiškai sunaikintas per išpuolį“, – patvirtino G. Khanas.

Aukšto rango rajono savivaldos pareigūnas Anwaras Ul Haq (Anvaras Ul Hakvas) patvirtino naujieną ir žuvusiųjų skaičių ir teigė, kad sprogmuo buvo paleistas iš Kunaro provincijos Afganistano pasienyje.

Pasak A. Ul Haqo, sprogmuo susprogdino namo stogą, kuris krisdamas pražudė namo gyventojus.

Šią savaitę Islamabadas trumpam uždarė Torkhamo sienos perėją po to, kai iš Afganistano paleistas sprogmuo sprogo Pakistane nepadarydamas jokios žalos.

Badžauras yra vienas iš septynių atokių Pakistano rajonų, besiribojančių su Afganistanu.

Visi septyni rajonai kažkada buvo pasaulinės kovos su terorizmu židiniu, tačiau po 2018 metais priimtų teisės aktų jie perėjo į Pakistano valdžios kontrolę.

Pastaraisiais metais saugumo padėtis regione pagerėjo, nes Pakistano karinės pajėgos čia vykdo daugybę operacijų.