Apie vyro mirtį pranešė jo žmona.

M. Moore'as PPO vadovo pareigas ėjo 1999–2002 metais. Jo vadovavimo laikotarpiu prie pasaulinės taisyklėmis paremtos prekybos sistemos prisijungė Kinija. Be to, jis 2001 metais pradėjo Dohos derybų raundą, kurio tikslas buvo visame pasaulyje sumažinti prekybos kliūtis. 2010–2015 metais jis buvo Naujosios Zelandijos ambasadorius Vašingtone.

Prieš 1990 metų spalį įvykusius parlamento rinkimus M. Moore'as 59 dienas ėjo Naujosios Zelandijos premjero pareigas. Vėliau, Leiboristų partijai pralaimėjus rinkimus, jis trejus metus buvo opozicijos lyderis.

Būdamas jaunas vyras, jis tris kartus įveikė vėžį, tačiau po 2015 metais patirto insulto jo sveikata pašlijo. M. Moore'as mirė savo namuose Oklende, pranešė jo žmona Yvonne (Ivona).

Pirmą kartą į Naujosios Zelandijos parlamentą M. Moore'as buvo išrinktas 1972 metais, kaip jam buvo vos 23 metai. Vienas pirmųjų jo portfelių buvo susijęs su užsienio prekyba ir tuomet jis suvokė taisyklėmis paremtos pasaulinės prekybos sistemos galią ir kaip ji labiau už tarptautinę pagalbą gali padėti šalims išbristi iš skurdo.

2010 metais jis buvo paskirtas Naujosios Zelandijos ambasadoriumi Jungtinėse Valstijose ir suvaidino svarbų vaidmenį stiprinant dviejų šalių tarpusavio ryšius ir propaguojant Ramiojo vandenyno partnerystės prekybos susitarimą.

1999 metais M. Moore'as gavo aukščiausią šalies apdovanojimą. Jam taip pat buvo suteikti penki garbės daktaro laipsniai prekybos, ekonomikos ir teisės srityse.