Apie 9 mln. gyventojų turinčio miesto valdžia paskelbė, jog išeiti įsigyti būtinų prekių kas dvi dienas leidžiama tik vienam kiekvieno namų ūkio nariui. Taip pat buvo uždaryti 46 kelių rinkliavos surinkimo postai.

Džedziango provincijoje iki šiol buvo patvirtintas 661 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, įskaitant 265 atvejus Vendžou.

Miestas, kuris yra už daugiau nei 800 kilometrų nuo Uhano – protrūkio epicentro, – taip pat atšaukė viešuosius renginius ir uždarė viešąsias vietas, kaip antai baseinus, kino teatrus ir muziejus.

Taip pat buvo sustabdyta Vendžou metro linija ir viešasis transportas bei tarp provincijų kursuojančių autobusų eismas.

Mokyklos ir universitetai bus uždaryti bent iki kovo 1 dienos, o įmonės turėtų atnaujinti darbą tik po vasario 17-osios, nurodė miesto valdžia. Tačiau valdžios institucijos ir administracijos skyriai pradės dirbti vasario 9-ąją.

Koronavirusu visoje Kinijoje jau užsikrėtė daugiau nei 14 tūkst. žmonių, o mirė 304 žmonės.

Dėl kontakto su galimai koronavirusu užsikrėtusį asmenį vežusiais vairuotojais Meksikoje laikinai įšaldytos 240 vartotojų paskyros pavėžėjimo paslaugas teikiančioje „Uber“ platformoje.

Žemyninėje Kinijoje nuo naujojo koronaviruso mirė jau daugiau nei 300 žmonių, o kitose šalyse susirgusiųjų skaičius perkopė šimtą. Meksikoje kol kas nepranešta apie patvirtintus viruso atvejus.
Pasak „Uber“ atstovų, Meksiko miesto sveikatos tarnybos pareikalavo iš įmonės informacijos apie galimai virusu užsikrėtusį klientą. Nustatyti du vairuotojai, gabenę įtariamą ligonį. Po kontakto šie du vairuotojai vėliau pavėžėjo dar 240 žmonių.

Meksikos sveikatos apsaugos ministerija teigia toliau stebinti gyventojus, kurie galėjo kontaktuoti su įtariamu koronaviruso nešiotoju – kinų kilmės turistu, kuris jau išvyko iš šalies.

Skelbiama, kad kol kas nei vienas iš nustatytų kontaktavusių asmenų nesusirgo praėjus daugiau nei 10 dienų po kontakto, t. y. ilgiau nei vidutinis laikotarpis.

Šeštadienį Meksikos vyriausybė paskelbė iš Kinijos Uhano miesto, tapusio viruso protrūkio epicentru, evakavusi dešimtį savo piliečių.