„Metinės kalbos tema yra didysis Amerikos sugrįžimas“, – žurnalistams sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Anot jo, kalba bus kupina „nepalenkiamo optimizmo“.

Valstybės vadovas ruošiasi skaityti savo pranešimą per plenarinę sesiją Kongrese antradienį – arba iškart po to, kai Senatas baigs nagrinėti dėl numanomo piktnaudžiavimo valdžia D. Trumpui iškeltą apkaltos bylą, arba šiam procesui einant į pabaigą.

Nors beveik niekas neabejoja, kad prezidentas bus išteisintas, ši drama dar labiau suskaldė JAV, kur šių metų lapkritį vyks prezidento rinkimai.

Pasak minėto pareigūno, D. Trumpas atkreips dėmesį į stiprią JAV ekonomiką, energetikos pramonę, neseniai pasiektus prekybos susitarimus su Kinija, Kanada ir Meksika, kovą su nelegalia imigracija ir nacionalinio saugumo klausimus. Jis taip pat turėtų išsakyti siūlymų dėl sveikatos apsaugos sistemos pertvarkos.

Išsamiau nekomentuodamas kalbos turinio, valdininkas nurodė, kad pasirinktu tonu bus siekiama sudaryti kontrastą prieš rinkimus skambančiai karčiai retorikai, nors ją neretai pasitelkia ir pats D. Trumpas.

„Manau, jog kalba bus labai optimistiška, – teigė pareigūnas. – Ji bus grindžiama „teigiama, į ateitį nukreipta vizija“.

Šiuo metu JAV Senate vyksta D. Trumpo apkaltos procesas, per kurį Amerikos prezidentas kaltinamas spaudęs Kijevą atlikti tyrimą, kompromituojantį jo potencialų rinkimų varžovą demokratą Joe Bideną, kaip svertus naudodamas Ukrainai teikiamą JAV karinę pagalbą ir galimybę surengti Baltuosiuose rūmuose susitikimą su V. Zelenskiu.