Šiame procese iš viso teisiami 207 kaltinamieji. Jiems visiems inkriminuojami 54 nusikaltimai, tarp kurių – susidorojimai su policijos pareigūnais, nesėkmingas pasikėsinimas į buvusį Egipto vidaus reikalų ministrą Mohamedą Ibrahimą, šalies generalinio prokuroro Hishamo Barakato nužudymas, taip pat teroro aktai prieš teisėsaugos institucijų objektus ir valstybines įstaigas.

Tarp nuteistųjų mirties bausme – vienas pavojingiausių teroristų vadeivų, buvęs Egipto specialiųjų dalinių kariškis Hishamas Ashmawi, kurį Kairui praėjusių metų gegužę išdavė Libijos nacionalinė armija, vadovaujama feldmaršalo Khalifos Haftaro. Anksčiau smogikas už akių jau buvo nuteistas tėvynėje mirties bausme už armijos punkto užpuolimą 2014 metų vasarą.

Nuosprendžiai yra preliminarūs ir, pagal šalyje galiojančius įstatymus, bus perduoti svarstyti aukščiausiajam muftijui, kuris gali juos tiek patvirtinti, tiek atmesti. Bet jo sprendimas bus rekomendacinio pobūdžio. Galutinius verdiktus teismas paskelbs kovo 2 d.

Pastaraisiais metais Egipto teismai paskelbė dešimtis mirties nuosprendžių šalyje teroristine pripažintos „Musulmonų brolijos“ lyderiams ir šalininkams, taip pat IS nariams. Kai kurie iš jų jau įvykdyti.