Pranešime sakoma, kad žmonės per šį incidentą nenukentėjo ir orlaivis nučiuožė tik kelis metrus nuo tako. Bendrovės „Iran Air“ laineris, atskridęs iš sostinės Teherano, skrydžio metu nesusidūrė su jokiomis techninėmis problemomis, pridūrė televizija.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA nurodė, kad vienas iš lėktuvo ratų nuslydo šešis metrus, kai laineris riedėjo nusileidęs smarkiai sningant.

Šis incidentas buvo jau antras atvejis per savaitę, kai Irane nuo oro uosto tako nulėkė keleivinis laineris.

Pirmadienį pietiniame Mahšahro mieste Irano lėktuvas su maždaug 150 keleivių tūpdamas smarkiai rėžėsi į taką. Nulūžus važiuoklės atramoms lėktuvas nuslydo nuo tako, pramušė oro uosto tvorą ir išlėkė į šalimais esantį greitkelį. Tąsyk orlaivyje buvę žmones beveik nenukentėjo, tik keletas patyrė lengvų traumų.

Iranas dar nėra atsigavęs po sausį įvykusio incidento, kai netoli Teherano šalies oro erdvės gynybos pajėgos per klaidą numušė vieną Ukrainos keleivinį lainerį, o visi 176 jame buvę žmonės žuvo.

Ši tragedija įvyko tvyrant padidėjusiai įtampai tarp Irano ir Jungtinių Valstijų.

Šiitiška respublika planavo atnaujinti savo pasenusį lėktuvų parką, kai 2015 metais buvo sudaryta istorinė sutartis su galingosiomis valstybėmis, kuria Teherano branduolinė programa buvo suvaržyta mainais į ilgalaikių sankcijų sušvelninimą.

Tačiau JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) 2018 metais išvedus Vašingtoną iš šios sutarties ir atnaujinus skaudžias ekonomines sankcijas, Iždo departamentas atšaukė bendrovėms „Boeing“ ir „Airbus“ išduotas licencijas parduoti orlaivių Iranui.

Iranas pastaraisiais dešimtmečiais patyrė daugybę rimtų aviacijos katastrofų, senstant jo lėktuvų parkui. Viena iš tokių nelaimių įvyko 2009 metais sudužus sovietmečiu pastatytam „Caspian Airlines“ laineriui „Tupolev Tu-154M“ pakeliui iš Teherano į Armėniją. Tyrėjai mano, kad dėl variklio gedimo lėktuvo uodegoje lakūnai neteko kontrolės, todėl laineris dideliu greičiu įsirėžė į žemę. Tąsyk žuvo visi 168 orlaivyje buvę žmonės.