„Jungtinės Valstijos itin rimtai vertina viską, kas kelia grėsmę Amerikos ir Rusijos piliečių gyvybėms. Toliau perdavinėsime informaciją atitinkamoms Rusijos Federacijos tarnyboms, kad būtų apsaugotos nekaltų žmonių gyvybės“, – pabrėžė diplomatas.

Gruodžio pabaigoje buvo pranešta, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kalbėdamasis telefonu padėkojo JAV prezidentui Donaldui Trumpui už Amerikos specialiųjų tarnybų perduotą informaciją, padėjusią užkirsti kelią Rusijoje planuotiems įvykdyti teroro aktams.

„Nenoriu leistis į šio konkretaus atvejo detales, bet mūsų bendras darbas aptinkant grėsmes ir dalijantis svarbia informacija pastaruoju metu yra tapęs labai svarbiu neutralizuojant grėsmes rusams ir kitiems Rusijos piliečiams. Tikimės, kad tai taps pavyzdžiu tolesniam bendradarbiavimui kovos su terorizmu ir kitose srityse“, – pabrėžė J. Sullivanas.

Gruodžio 29-ąją Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pranešė, kad remiantis iš JAV gauta informacija dviem dienomis anksčiau buvo sulaikyti du Rusijos piliečiai, kaip įtariama, planavę naujametiniu laikotarpiu įvykdyti teroro išpuolių Sankt Peterburge..

FSB pažymėjo, kad pas areštuotuosius buvo rasta „įkalčių, patvirtinančių, kad jie ruošėsi teroro aktams; jie teikia savo kaltės pripažinimo pareiškimus“.