JAV ginkluotųjų pajėgų štabų viršininkų komiteto pirmininkas Markas Milley`is tai pranešė ketvirtadienį per bendrą su gynybos sekretoriumi Marku Esperiu spaudos konferenciją Pentagone.

Atsakydamas į atitinkamą vieno iš žurnalistų klausimą M. Esperis pažymėjo, jog tam, kad Irake būtų galima dislokuoti „Patriot“, reikia gauti šios šalies valdžios sutikimą, taip pat išspręsti kai kuriuos techninius klausimus. „Mes dirbame su Irako vyriausybe ties tuo, ką jūs ką tik pasakėte“, - pridūrė M. Milley`is.

Štabų viršininkų komiteto vadovas taip pat teigiamai atsakė į patikslinantį klausimą, ar jis laiko tokią priemonę būtina.

Situacija Artimuosiuose Rytuose smarkiai susikomplikavo po to, kai sausio 3 d. JAV surengė ataką Bagdado oro uosto rajone, per kurią buvo nukautas Irano revoliucinės gvardijos „Al Quds“ specialiųjų pajėgų vadas generolas Qasemas Soleimanis. Irano aukščiausioji nacionalinio saugumo taryba pareiškė padarysiant visa, kad būtų atkeršyta už generolo mirtį.

Naktį į sausio 8-ąją Iranas raketomis atakavo dvi Irako karines bazes, kuriomis naudojasi JAV kariuomenė – Ain al Asado bazę šalies vakaruose esančioje Anbaro provincijoje ir Erbilio oro uostą Irako Kurdistane.
JAV veiksmai sulaukė kritikos Irake. Jo parlamentas sausio 5 d. skubiai sušauktame posėdyje priėmė rezoliuciją, reikalaujančią išvesti iš šalies visą užsienio kariuomenę.

Po šio Irako parlamento sprendimo JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino Bagdadui „beprecedentėmis sankcijomis“, jei šis priešiškai elgsis Amerikos atžvilgiu.