Anot abcnews.go.com, 57 metų Paulas Perezas kaltinamas nužudęs penkis savo vaikus, visi jie gimė nuo 1992 iki 2001 metų. Skelbiama, kad tėvas „mėgavosi kūdikių kančiomis“, teigia vietos prokuroras Jeffas Reisigas.

Manoma, kad visos nužudytos amerikiečio atžalos dar nebuvo nė šešių mėnesių, pabrėžia šerifas Tomas Lopezas. Įtariamo žudiko motyvai nežinomi.

Tyrimas pradėtas 2007 metais, kai netoliese Sakramento esančiame kanale buvo rastas berniuko lavonas. Palaikai įdėti į sandarią dėžę, joje būta ir svorių, turėjusią ją nugramzdinti gilyn.

Vaiko tapatybė buvo nežinoma iki 2019 metų spalio, kai DNR palyginimas leido nustatyti, kad tai Nikko Lee Perezas, gimęs 1996 metais Fresno, Kalifornijoje.

Paulas Perezas ir jo aukos

Tyrėjai, pasitelkę DNR, sudarė sąrašą asmenų, galinčių būti potencialiais aukos tėvais ar giminaičiais. Taip pareigūnai rado P. Perezą, paaiškino teisėsaugos pareigūnas Edwardas Medrano.

N. L. Perezo tapatybė taip pat padėjo identifikuoti keturis jo broliukus ir sesutes, kuriems, anot šerifo, teko toks pat likimas: tai 1992 metais gimęs Kato Allenas Perezas, 1995 metais gimusi Mila Alena Perez, dar vienas mažylis, vardu Nikko Lee Perezas, gimęs 1997 metais, ir Kato Krown Perezas, gimęs 2001 metais.

K. A. Perezas taip pat rastas negyvas, sako šerifas. Manoma, kad buvo nužudyti ir likę trys vaikai, tačiau jų palaikai taip ir nebuvo rasti.

P. Perezas buvo sulaikytas Kalifornijos Kerno slėnio kalėjime, kur atlieka laisvės atėmimo bausmę dėl kitų nusikaltimų. Po kelių dienų jis turėjo išeiti į laisvę.

Paulas Perezas ir jo aukos

Mokslas ir DNR galia „labai aiškiai parodo, kad žudikai ir monstrai negali slapstytis amžinai“, –sako J. Reisingas.

Jeigu bus pripažintas kaltu dėl penkių pirmo laipsnio nužudymų sunkinančiomis aplinkybėmis, P. Perezas gali sulaukti mirties bausmės arba būti įkalintas iki gyvos galvos be galimybės prašyti malonės. Kol kas prokuratūra neapsisprendė, ar prašys jam skirti mirties bausmę.

Šiuo metu P. Perezas laikomas Jolo apygardos kalėjime. Atskleisti, kaip nužudė savo vaikus, jis atsisako.