„Prašėme [Teherano] suteikti informacijos, reikalingos vykdant tyrimą; klausinėjome apie tam tikrų žmonių apklausą, apie galimybę gauti tikrų fizinių įrodymų, įskaitant orlaivio nuolaužas. Dabar laukiame atsakymo į mūsų klausimus“, – interviu naujienų agentūrai „Interfax“ sakė R. Riabošapka.

Jis pabrėžė, kad aktyviai bendrauja su šalimis, kurių piliečių žuvo per lėktuvo katastrofą.

„Aptarinėjome tarptautinės tyrėjų grupės kūrimo klausimą. Galutinio rezultato kol kas nėra, tačiau susitarimo grupės steigimo projektas yra parengtas. Perdavėme jį kelių šalių, įskaitant Iraną, ambasadoms, kad turėtume galimybę dirbti tyrimo grupėje“, – nurodė generalinis prokuroras.

Paklaustas, kada galėtų būti sukurta tokia grupė, R. Riabošapka atsakė: „Manau, kad artimiausiu metu; per savaitę ar dvi turėsime rezultatą.“

„Jei nebus rezultato kuriant tarptautinę grupę, tai reikštų, kad dirbsime teikdami prašymus suteikti tarptautinės teisinės pagalbos, o dėl to reikšmingai padidėtų informacijos gavimo laikas“, – pridūrė jis.

Ukrainos tarptautinių oro linijų (MAU) keleivinis lėktuvas „Boeing 737-800“, turėjęs skristi į Kijevą, sausio 8-ąją anksti ryte buvo numuštas vos pakilęs iš Teherano tarptautinio oro uosto. Žuvo visi 176 juo skridę žmonės, įskaitant devynis įgulos narius. Tarp aukų yra 11 ukrainiečių, 82 iraniečiai, 63 kanadiečiai, 10 švedų, keturi afganai, trys vokiečiai ir trys britai.

Iranas kelias dienas neigė Vakarų tvirtinimus, kad „Boeing 737“ numušė jo raketos, bet sausio 11-ąją Irano Revoliucinė gvardija pripažino, kad jos raketų operatorius per klaidą palaikė lainerį raketa ir paleido ugnį.