Tarnybos pažadėjo už šį mirtinai pavojingą žygdarbį neįvardytą pinigų sumą. Tačiau šį darbą apsiėmęs atlikti asmuo turėtų akis į akį susidurti su 4 m ilgio ropliu, patekusiu į keblią padėtį Palu, Centrinio Sulavesio provincijos sostinėje.

Vietos aplinkosaugos tarnybų darbuotojai jau ne vienus metus nesėkmingai bandė rasti būdą išvaduoti krokodilą, kai buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, jog gyvūnui akivaizdžiai sunku kvėpuoti.

Baiminamasi, kad dėl kaklą spaudžiančios padangos krokodilas galiausiai uždus.

Neseniai vėl pastebėjus šį gyvūną, provincijos gubernatorius nurodė išteklių stokojančiai aplinkosaugos agentūrai rasti būdą, kaip užbaigti kelerius metus vykdomas bevaises pastangas.

Agentūra paskelbė nedaug informacijos apie atlygį, taip pat kaip pašaliniai asmenys galėtų įvykdyti šią užduotį.

Tačiau tarnybos vadovas, sakęs, kad už įvykdytą darbą apmokėsiąs iš savų lėšų, perspėjo, kad į roplio gaudynes kviečia ne visus norinčius, o veikiau gyvūnų gelbėjimo patirties turinčius žmones, aplinkosaugos entuziastus.

„Prašome paprastų žmonių nesiartinti prie krokodilo ir netrikdyti jo buveinės“, – sakė Centrinio Sulavesio gamtos išteklių apsaugos agentūros vadovas Hasmuni Hasmaras.