Yusaku Maezawa anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad ieško kompanionės, norinčios drauge su juo apskristi Mėnulį. Planuojama, kad jis nuskris iki Mėnulio 2023 metais arba vėliau kaip pirmasis privatus keleivis per kelionę, organizuojamą verslo magnato Elono Musko bendrovės „SpaceX“.

Ekscentriškojo turtuolio paieškos turėjo virsti vienos internetinės televizijos šou, bet ketvirtadienį jis dėl „asmeninių priežasčių“ sudaužė tūkstančių moterų viltis.

„Nepaisant mano nuoširdaus ir tikro pasiryžimo dėl šio šou, tam tikra mano dalis vis dar nevienareikšmiškai vertino mano dalyvavimą“, – angliškai parašė jis savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Žinojimas, kad 27 722 moterų su rimtais ketinimais drąsiai skyrė savo brangaus laiko paraiškai pateikti, verčia mane labai atgailauti“, – pridūrė jis.

Anksčiau Y. Maezawa sakė sutikęs su televizijos sumanymu rengti šou, nes būdamas vidutinio amžiaus jaučiasi vienišas.

„Iki šiol gyvenau būtent taip, kaip norėjau“, – aiškino Y. Maezawa, su dviem moterimis turintis tris vaikus.

„Dabar man 44-eri. Mane pradedant užvaldyti vienišumo ir tuštumo pojūčiams, yra vienas dalykas, apie kurį galvoju: toliau mylėti vieną moterį“, – buvo sakoma jo skelbime.

Y. Maezawa, anksčiau vadovavęs internetinei mados bendrovei „Zozo“, kurią jis pernai pardavė amerikiečių kompanijai „Yahoo!“, garsėja savo polinkiu į efektingus pasirodymus. Be kitų dalykų, jis yra paskelbęs tviteryje pasiūlymų dovanoti žmonėms pinigų.

Jis taip pat garsėja kaip brangių meno kūrinių kolekcininkas ir taip pat planavo į kelionę aplink Mėnulį pasiimti keletą menininkų.