Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad iš Uhano – epidemijos apimto Kinijos miesto, kuriame yra paskelbtas karantinas, – atskridusios šeimos narių būklė buvo stabili ir kad jie yra „stebimi medikų“.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) patvirtino užsikrėtimo faktą, nurodydama, kad šeima atvyko į JAE anksčiau šį mėnesį.

Visi keturi pacientai buvo „hospitalizuoti sausio 25 ir 27 dienomis jiems diagnozavus koronavirusą“, nurodoma PSO pareiškime. Jame priduriama, kad du iš pacientų neturėjo jokių simptomų.

Pasak PSO, kitose šalyse veikiausiai bus užfiksuota daugiau užsikrėtimo atvejų „atsižvelgiant į pasaulinį kelionių mastą“.

PSO regioninis direktorius Ahmedas al Mandhari paragino „žmones išlikti ramius ir imtis būtinų atsargumo priemonių, kad saugotų save ir savo artimuosius“.

Persijos įlankos oro uostai, įskaitant Dubajaus oro uostą, kuris yra vienas didžiausių pasaulyje civilinės aviacijos centrų, praėjusią savaitę paskelbė, kad reaguodami į mirtino viruso protrūkį tikrins visus keleivius, atvykstančius iš Kinijos.

Nuo praėjusių metų pabaigos, kai liga buvo pirmąkart aptikta Uhane, ji išplito jau daugiau kaip 15 šalių. Per šį laikotarpį aukų skaičius šoktelėjo iki 132, o patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius beveik pasiekė 6 000.

Visi iki šiol patvirtinti mirties atvejai buvo užfiksuoti Kinijoje. Apie užsikrėtimo atvejus taip pat buvo pranešta Azijos Ramiojo vandenyno regione, Šiaurės Amerikoje ir Europoje, tačiau minėtos kinų šeimos hospitalizavimas JAE yra pirmasis toks atvejis Artimuosiuose Rytuose.

Koronavirusas kelia nerimą dėl savo panašumo į SARS (ūminį kvėpavimo takų sindromą), 2002–2003 metais žemyninėje Kinijos dalyje ir Honkonge pražudžiusį beveik 650 žmonių.

Kaip ir SARS, naujasis virusas gali plisti tarp žmonių.