Branduolinių ginklų turinčios kaimynės anksčiau triskart kariavo, o pernai vasarį buvo atsidūrusios prie ketvirto karo slenksčio, kai apsikeitė aviacijos smūgiais, kuriuos išprovokavo Indijos karių užpuolimas Kašmyre.

N. Modi patiria spaudimą po savaites trukusių protestų prieš naują pilietybės įstatymą ir ekonomikos sulėtėjimo, iškilus grėsmei kitą mėnesį pralaimėti naujausius valstijų rinkimus Delyje.

„Pakistanas jau pralaimėjo tris karus. Mūsų ginkluotosioms pajėgoms nereikėtų daugiau kaip 7–10 dienų, kad nugalėtų Pakistaną“, – pareiškė N. Modi, antradienį sostinėje sakydamas kalbą kariškiams.

Tai jis sakė po praėjusių metų incidento, kai pakistaniečiai po reto oro mūšio numušė Indijos naikintuvą ir sučiupo jo pilotą.

N. Modi, kuris per renginį buvo su Nacionalinio kadetų korpuso beisbolo kepuraite, sakė, kad naują lygį Indija pasiekė „jaunatviško mąstymo“ dėka.

Pasak premjero, tai įrodo Indijos 2016 ir 2019 metų smūgiai kovotojams Pakistano kontroliuojamame Kašmyre ir pačiame Pakistane.

„Tai „jaunatviškas mąstymas“. Mes vykdome chirurginius smūgius ir pričiumpame teroristus jų namuose“, – sakė N. Modi.

Indija ir Pakistanas kariavo 1947, 1965 ir 1971 metais, be to, 1999-aisiais vyko vadinamasis Kargilio konfliktas.

N. Modi sakė, kad Pakistanas toliau „svetimomis rankomis“ kariauja su Indija, remdamas kovotojus Indijos kontroliuojamame Kašmyre, kur pastaraisiais dešimtmečiais žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Kašmyras tarp Indijos ir Pakistano yra padalytas nuo pat nepriklausomybės paskelbimo 1947 metais. Rugpjūčio mėnesį N. Modi vyriausybė panaikino dalinę Indijos Kašmyro autonomiją.