„Sprendimas priimtas. Septyni asmenys įtraukti į sąrašą dėl savo vaidmens Krymo rinkimuose“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas šaltinis.

Individualios sankcijos apima fizinių ir juridinių asmenų turto Bendrijoje įšaldymą ir draudimą įvažiuoti į ES šalis.

Pirmą kartą šie suvaržymai buvo įvesti 2014 metų kovą asmenims ir organizacijoms, kurie savo veiksmais kenkė Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei.

ES taip pat taiko ekonomines sankcijas atskiriems Rusijos ekonomikos sektoriams ir ribojamąsias priemones, įvestas už neteisėtą Krymo ir Sevastopolio aneksiją ir galiojančias jų teritorijose.

Tarp asmenų, papildomai įtrauktų į juodąjį sąrašą, yra Sevastopolio gubernatoriaus pareigas laikinai einantis Michailas Razvožajevas, Krymo ministrų tarybos pirmininkas Jurijus Gocaniukas, taip pat Sevastopolio įstatymų leidžiamajam susirinkimui 2016–2019 metais pirmininkavusi Jekaterina Altabajeva, šiuo metu einanti pirmininko pavaduotojo pareigas.

2019 metų rugsėjo 8 dieną Kryme vyko Rusijos organizuoti vietos valdžios rinkimai. Tarptautinė bendrija jų nepripažino ir laiko neteisėtais.